Seminar la Gimnaziul Stoicani: Poveștile lui Ion Creangă, modele pentru educația modernă / VIDEO

0
779

Pe 26 februarie, IP Gimnaziul Stoicani a fost gazda seminarului raional al directorilor, având ca temă „Managementul calității prin implementarea proiectelor educaționale”. La acest eveniment au participat directori din diferite instituții de învățământ din raion, discutând despre impactul pe care proiectele educaționale îl au asupra activității didactice.

În cadrul seminarului au fost organizate patru ore publice și o activitate extracurriculară, fiecare aducând în prim-plan metode inovatoare de predare și inspirație din opera marelui scriitor Ion Creangă. Elevii și profesorii au demonstrat creativitate și implicare în desfășurarea acestor activități.

În clasa a III-a, ora de matematică a avut ca subiect „Exerciții și probleme cu împărțirea”, sub tematica „Călătorie în lumea matematicii pe drumul binelui împreună cu fata moșneagului” din povestea „Fata babei și fata moșneagului” de Ion Creangă. Elevii au învățat noțiuni matematice prin prisma poveștii, făcând procesul educațional mai atractiv.

Clasa a V-a a organizat un atelier de lectură și discuție în cadrul proiectului educațional „Ion Creangă – sfătosul bunic din Humulești”. Textul-suport a fost celebra operă „Amintiri din copilărie”, care a fost analizată și dezbătută de elevi într-un mod interactiv.

În clasa a VI-a, ora de educație tehnologică a avut ca temă „Inspirație din operele lui Ion Creangă”, în cadrul modulului „Colaj și decorațiuni”. Elevii au creat lucrări inspirate din poveștile marelui scriitor, dezvoltându-și atât abilitățile practice, cât și cele artistice.

Clasa a VIII-a a desfășurat o oră de istorie cu subiectul „Principatele Române/România și teritoriile românești aflate sub dominație străină (1850-1914)”. Atelierul de exersare intitulat „Opera crengiană ca sursă istorică” a oferit o perspectivă inedită asupra operei lui Creangă, văzută ca o mărturie a vremurilor în care a trăit.

Activitățile organizate la Gimnaziul Stoicani au demonstrat cum literatura, istoria, matematica și educația tehnologică pot fi îmbinate armonios pentru a oferi elevilor o experiență de învățare captivantă și eficientă.


  • ETICHETE
  • DC
Articolul precedentVino să sărbătorim primăvara la Florești alături de formația NOROC
Articolul următorDeputata soroceană Alla Pilipețcaia se află în vizită în China

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.