Ședința comună a Consiliului raional Soroca și Consiliului județean Buzău

0
135

Luni, 26 martie, a avut loc o ședință comună a Consiliului raional Soroca și a Consiliului județean Buzău. În alocuțiunea sa de salut, președintele raionului Soroca, Ghenadie Muntean, a menționat că această ședință este prima în acest format, dar nu și ultima, cu siguranță.

Suntem bucuroși de această colaborare reciproc avantajoasă și ne dorim ca relațiile dintre raionul Soroca și județul Buzău să aibă continuitate”, a spus domnul președinte… La rândul său, președintele Consiliului județean Buzău, Petre Emanuil Neagu a menționat că „…bogăția cea mai mare nu este trufia, dar legătura spirituală dintre oameni. Relațiile dintre instituțiile noastre dau deja roade, iar donațiile făcute Spitalului raional sunt un exemplu elocvent. Or, noi avem un principiu – Înainte să ceri, trebuie să oferi!”.

Domnul Neagu a mai accentuat și faptul că relația frățească dintre raionul Soroca și județul Soroca se datorează, în foarte măsură, părintelui Mihail Milea, care a făcut și face multe pentru apropierea noastră.


Ghenadie Muntean, președintele CR Soroca: „Suntem bucuroși de colaborarea cu Buzăul”.


În cadrul ședinței au mai avut alocuțiuni vice-președintele raionului Soroca, Vladimir Nicuță, care a povestit oaspeților despre istoria raionului Soroca, despre succesele și problemele noastre, dar și despre posibilitățile și oportunitățile care se deschid în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat; domnul Grigore Bucătaru, șeful Direcției raionale cultură, care a spus lucruri frumoase despre activitățile culturale și despre oamenii care promovează valorile culturale în capitala culturală a Nordului și doamna Angela Rusnac, medic-șef a Spitalului raional Soroca, care a făcut o retrospectivă amplă a instituției pe care o conduce, a mulțumit pentru susținere autorităților raionale, în special consiliului raional, care a anunțat anul 2018 Anul spitalului raional Soroca, dar și Consiliului județean Buzău pentru ajutoarele acordate spitalului.


Petre Emanuil Neagu, președintele CJ Buzău: „Vorbele zboară, iar faptele concrete rămân”


Consilierul raional Efim Agachi a propus ca relațiile dintre filiala Soroca a Camerei de Comerț și Industrie din Republica Moldova să fie mai pragmatice, iar consilierul de la Buzău Petru Burada a vorbit despre semnificația Centenarului Unirii și despre schimbarea de optică în ceea ce privește relațiile noastre – de la vorbe frumoase și cifre la fel de frumoase, la acțiuni concrete. Or, buzoianul Alexandru Marghiloman, fost prim-ministru în acele timpuri a pus serios umărul la Unire și este bine ca și noi să facem același lucru. (Victor COBĂSNEANU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.