Se anunță condiții meteorologice dificile de circulație pe drumuri

0
27

Astăzi metorologii anunță lapoviță și condiții meteorologice complicate, în legătură cu deplasarea unui ciclon sudic în apropiere cu teritoriul țării. 

În această perioadă vor cădea precipitații puternice sub formă de ninsoare, în jumătatea de sud a țării lapoviță și ploaie (15-20 l/m2, izolat 20-25 l/m2).

Se vor semnala depuneri de lapoviță pe fire și crengi, pe drumuri se vor forma troiene.

Astfel, Direcţia Situaţii Excepţionale Soroca îndeamnă conducătorii auto să-și echipeze mijloacele de transport corespunzător cu pneuri de iarnă, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip.

Persoanele care aleg să meargă la drum lung să țină bateria telefonului încărcată, iar în caz de situații de risc să telefoneze de urgență Serviciul 901, se menționează în comunicatul emis de DSE Soroca.

Mai mult, oamenii sunt rugați să evite deplasarea pe porțiuni unde atârnă crengi și cabluri electrice pentru a evita traumatismele.

Articolul precedentCitește mâine în ziarul “OBSERVATORUL DE NORD”
Articolul următorEducaţie mediatică la Schineni
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.