Sătenii din Trifăuți au îndreptat drumul spre sat, după ce s-au săturat să stea cu mâna întinsă

0
284

Recent în satul Trifăuți din raionul Soroca a fost îndreptat drumul chiar de săteni. Drumul Trifăuți – Soroca, era într-o stare foarte rea, din acest motiv deplasarea pe acest drum era mai grea. Deplasându-se aproape în fiecare zi din localitatea de baștină ei cheltuiau mai mult combustibil și nervi, iar automobilele sătenilor se stricau tot mai des după așa un drum.

„Am venit cu inițiativa să contribuim fiecare cu cât putem pentru a închiria un autogreder și a aduce drumul într-o stare bună, inclusiv să-l curățim de crengi. M-am adresat la primăria din sat cu propunerea de a ajuta cu cât le permite bugetul, dar din păcate mi s-a spus ca drumul nu este în gestiunea primăriei, și nu au dreptul legal să aloce nici-un leu, astfel am fost nevoit să apelez la consăteni, și mă bucur că au fost receptivi”, ne-a povestit Vasile Bruma.
Sătenii din Trifăuți nu erau mulțumiți și doreau să fie reparat drumul, dar nu au fost auziți de autoritățile raionale. Acum toți localnicii, și nu numai, pot vedea cum este îndreptat traseul și cât de plăcut te ține drumul spre casă. Am încercat să aflăm opinia autorităților locale, Elena Mâțu, Șefa Secției Construcții, Gospodării Comunale și Drumuri, și pe Alla Bordianu, Vicepreședinte al raionului Soroca, dar nu au răspuns la telefon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.