„Sărbătoarea de Paști – sărbătoarea copilăriei”

0
359

Când eram copil cu mult drag și nerăbdare așteptam sa vină sărbătorile de Paști. Știam că mama îmi va coase o rochie frumoasă și îmi va cumpăra sandale noi. Împreună cu colegele de clasă vopseam ouă, și făceam pysanka cu ceară.

În ziua de Paști, îmbrăcată frumos, cu o corzincuță mică și frumoasă plecam la neamuri, la vecini cu Hristos a Înviat. Tare erau căutate pe atunci ouăle de picher, care la ciocnit, erai campionul care bătea toate ouăle. Am niște amintiri frumoase care mă readuc înapoi în copilărie.

Anul acesta împreună cu un grup de domnișoare de la Colegiul „Mihai Eminescu” din Soroca, am organizat o mică activitate, pentru a-mi aduce aminte de copilărie, de sărbătorile sfinte. Povestind mai multe, am făcut și un master class, unde domnișoarele au învățat vopsitul ouălor din vremea de acum. A fost o activitate foarte interesantă și creativă. Vă doresc tuturor un Paște fericit, liniște sufletească și dispoziție bună.

Raisa Chiseliță, Biblioteca Municipală „Mihail Sadoveanu”, Soroca


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentCel mai înstărit român ocupă doar locul 1516 în clasamentul celor mai bogați oameni ai planetei
Articolul următorMoarte învăluită în mister. O tânără studentă, găsită fără suflare într-un apartament
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.