Șapte persoane cu COVID-19 sunt în stare gravă, iar aproape 100 de persoane așteaptă să afle dacă s-au infectat

0
574
Sursa imaginii: pixabay.com/
Sursa imaginii: pixabay.com/

În ultimele 24 de ore 13 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate. În total, în Republica Moldova sunt înregistrate 49 cazuri de coronavirus. Aproape 100 de cetățeni sunt în așteptarea testelor de laborator pentru a confirma sau infirma prezența virusului de tip nou.

Dintre cele 49 de cazuri, 28 sunt de import și anume din Italia, Marea Britanie, Franța, Cehia, Elveția și Ucraina. Alte 21 de cazuri sunt cu transmitere locală în Chișinău, Soroca și Hâncești, a informat ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu în biriefingul matinal despre situația epidemiologică din țară.

Potrivit ministrei, șapte pacienți sunt în stare gravă, dar stabilă.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore  ambulanțele din țară au fost solicitate de 2319 ori și au transportant la spitalele din capitală 90 de pacienți cu suspecție la COVID-19. Dintre aceștia 76 sunt maturi, iar 14 sunt copii care așteaptă rezultatele testelor de laborator pentru a afla dacă au fost infectați cu coronavirus sau nu.

În același timp, utoritățile recomandă respectarea cu strictețe a tuturor recomandărilor și apelarea medicului de familie la apariția simptomelor (tuse, febră, durere uscată în gât), dacă ați revenit de peste hotare sau la 112. Totodată este foarte importantă respectarea igienii mâinilor, mai spun autoritățile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.