Sâmbătă seara sorocenii sunt invitați la filmul românesc „Berliner” / VIDEO

0
147
Filmul „Berliner” (2020), regie Marian Crişan, selectat la Moscova şi Trieste. Filmul are în prim-plan un politician pe care campania electorală îl prinde blocat într-un orăşel de provincie, unde este găzduit de un localnic, tractorist de profesie. La gala de deschidere vor fi prezenţi regizorul Marian Crişan şi actorii Ion Sapdaru şi Ovidiu Crişan, interpreţii celor doi protagonişti. Cadru din filmul ”Berliner”, cu actorii Ovidiu Crișan, Ion Sapdaru și Maria Junghietu

Unul dintre filmele care vor fi difuzate în zilele de odihnă la Palatul de Cultură din Soroca, este și „Berliner” (2020) în regia lui Marian Crişan. Așa că cei care duc dorul filmelor bune privite la cinematograf, pot veni sâmbătă, la 18:00 să privească acest film. Mai ales că intrarea este gratuită.

Amintim că Zilele Filmului Românesc ajung la Soroca, în acest an, în perioada 6-7 noiembrie. Publicul va descoperi două dintre cele mai importante filme românești ale ultimului an, dar și un film clasic. Proiecțiile vor avea loc la Palatul de Cultură din municipiul Soroca, iar intrarea va fi liberă.

Filmul „Berliner” (2020), regie Marian Crişan, selectat la Moscova şi Trieste. Filmul are în prim-plan un politician pe care campania electorală îl prinde blocat într-un orăşel de provincie, unde este găzduit de un localnic, tractorist de profesie. La gala de deschidere vor fi prezenţi regizorul Marian Crişan şi actorii Ion Sapdaru şi Ovidiu Crişan, interpreţii celor doi protagonişti. Cadru din filmul ”Berliner”, cu actorii Ovidiu Crișan, Ion Sapdaru și Maria Junghietu.

La Soroca vor fi difuzate filmele „Berliner” (2020) de Marian Crişan, „#dogpoopgirl” (2021) de Andrei Huţuleac și „Un film cu o fată fermecătoare” (1966) de Lucian Bratu. 

Un alt debut este şi comedia „#dogpoopgirl” (2021), de Andrei Huţuleac, care a câştigat marele premiu la ediţia din acest an a Festivalului de la Moscova, unde a fost premiată de asemenea şi actriţa Andreea Grămoşteanu. Viaţa unei femei din Bucureşti e cuprinsă de haos după ce un adolescent îi filmează câinele în timp ce îşi face nevoile în metrou şi postează înregistrarea online. La proiecţie va fi prezent regizorul Andrei Huţuleac.
Cadru din filmul „#dogpoopgirl”

Proiecţiile se vor desfăşura cu respectarea regulilor de protecţie sanitară impuse de autorităţi.

Parteneri: Consiliul Raional Soroca, Secția de Cultură Soroca, Sponsori: Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova, Balkan Pharmaceuticals, Betty Ice Chișinău, BCR Chișinău, Lucru Manual Moldova, Symbol Media, Idegraf, HaiKuTaTa, Raquette, Print Caro.

ZFR sunt organizate de Asociaţia Cineaştilor Independenţi „Alternative Cinema” din Republica Moldova și casa de producţie Rova Film din România. Acest eveniment este realizat cu sprijinul Ministerului Culturii din Republica Moldova, Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova, Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău și Uniunii Cineaştilor din România.


Articolul precedentMinistra Iuliana Cantaragiu: Construcţia la Soroca a Staţiei de epurare a apelor uzate ar putea începe de anul viitor
Articolul următorMinistrul Viorel Gherciu a vizitat ferma de bovine de la Visoca
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.