Rock în Cetate – primul concert de muzică alternativă în fortăreața de pe Nistru

0
64

Cetatea Soroca a găzduit, recent, primul concert de muzică rock. Deși timpul noros amenința să zădărnicească desfășurarea evenimentului, acesta a avut loc fără schimbări.

În scenă au evoluat trei trupe de muzică rock din țară și de peste hotare: Flat Foot (Suedia), Via Dacă (Chișinău), Flash Blood (Strășeni). Artiștii au interpretat cântecele pe viu, impresionând publicul pasionat de muzică de alternativă. La rându lor, interpreții s-au arătat încântați de locație, acesta fiind primul concert de muzică rock în Cetatea Soroca.

Trupa Via Dacă (Chișinău)

Suntem prima dată la Cetate cu un concert, a fost extraordinar! Istoria și memoria și energia fortăreței ne-au dat energie. Publicul, chiar dacă nu a fost numeros, a fost super conectat. ne-am simțit minunat”, a opinat interpretat trupei Via Dacă, Iulia Panici.

Trupa Flat Foot (Suedia)

Trupa Flash Blood (Strășeni)

Igor Lomonovschi, unul dintre amatorii de rock, care a venit la concert, a menționat: “A fost destul de intersant. Ideea desfășurării în Cetate este bună, dar păcat că puțini iubesc așa muzică”.

Butuc Paola-Ivory a moștenit pasiunea pentru rock de la părinți, iar vestea unui concert la Soroca a bucurat-o mult: “Concertul acesta a fost foarte fain. Am simțit bassul prin inima mea și adrenalina îmi curgea în sânge. Ascult muzică rok, prin care îmi descart energia negativă. E o muzică frumoasă, din păcate nu muți o înțeleg, dar are și partea frumoasă”, a spus tânăra.

La finalul evenimentului totuși, norii  adunați deasupra municipiului a cam grăbit finalul evenimentului, ultima piesă fiind interpretată printre stropi de ploaie. Iar la ieșire din cetate, participanții erau întâmpinați de un curcubeu imens apărut pe cer.

Totuși, sunt și opinii care condamnă desfășurarea acestui eveniment în Cetate. Unii cetățeni au opinat pe rețele de socializare că evenimentul a deranjat prin volumul mare al sunetului.

Evenimentul este organizat de POT Music, alături de Consiliul Raional Soroca, cu susținerea Agenției pentru Eficiență Energetică și a Programului Energie și Biomasă al PNUD Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.