Restaurarea Cetății Soroca pusă în discuție, iată ce propune Ministrul Culturii / VIDEO

1
348

Astăzi la Soroca se află în vizită de lucru Ministrul Culturii, Sergiu Prodan. Oficialul a discutat cu lucrătorii din domeniu, iar în agendă a avut planificate vizite la Cetatea Soroca și Muzeul de Istorie și Etnografie “Nicolae Bulat” din Soroca, ambele aflate în proces de restaurare.

Amintim că au început discuții în societate și mediul online, după ce profesorul de istorie Mihai Zeamă și preotul Nicolae Robu au bătut alarma în privința restaurării fortăreței medievale din Soroca. Ministrul Sergiu Prodan, însoțit de Secretarul de Stat Ion Budeci, reprezentanți ai Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor din Republica Moldova, ai Institutului Patrimoniului Cultural, Agenției Naționale Arheologice, ai antreprenorului și alții. Discuția a avut loc în Cetatea Soroca, aflată în restaurare, aflați ce și cum s-a discutat, care sunt argumentele dar și ce s-a decis, din secvențele video de mai jos.

Articolul precedentTăbăra de odihnă „La Dumbravă” și-a dechis porțile pentru 300 de copii din raionul Soroca
Articolul următorФЕЙК: Парламент принял закон для удержания налога с диаспоры за перечисление денег в Молдову
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

1 COMENTARIU

  1. Cu tot respectul, însă domnul profesor de istorie ar trebui să știe că buruienile și mucegaiul nu au ce căuta pe un monument istoric!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.