Remiză „albă” în derbiul de la Visoca / GALERIE FOTO

0
520

Etapa ordinară din cel de-al treilea eșalon al fotbalului moldovenesc a fost una interesantă, deși surprizele au fost lipsă, chiar dacă atacanții au fost superiori fundașilor, iar oaspeții au luat mai multe puncte decât gazdele. Fără îndoială, microbiștii soroceni au avut motive serioase să spere că favoriții le vor îndreptăți așteptările și, într-o oarecare măsură, fotbaliștii nu au dat motive de insatisfacție.

Altfel, mult discutatul derby de la Visoca nu s-a ridicat la nivelul scontat, dar acest lucru este ușor de explicat — în astfel de dueluri, când se confruntă echipe din aceeași localitate este greu să te aștepți la un meci cu multe goluri or, ambele echipe doresc să nu-și dezamăgească suporterii, iar aceasta înseamnă o eventuală înfrângere. Meciul de la Visoca nu a fost o excepție și, în pofida străduințelor celor 21 de fotbaliști de pe teren, cei vreo 150 de suporteri au plecat oarecum nesatisfăcuți de la stadion.

De ce, vă întrebați, 21 de jucători, dar nu 22, cum este normal? Fiindcă după cinci minute de joc gazdele nominale, FC Visoca, au rămas cu un jucător mai puțin după ce atacantul Dan Rotaru a fost eliminat pentru lovirea adversarului. Decizia care trebuia să influențeze jocul gazdelor a fost luată după ce arbitrul central, bălțeanul Dumitru Ciobanu, s-a consultat cu tușierul și a stârnit rumoare printre unii din cei prezenți la stadion, dar… Până la urmă, superioritatea numerică nu a fost valorificată de cei de la EFA, demonstrându-se încă o dată axioma precum că la fotbal nu este ca la hochei. Ba mai mult, rămași în 10 oameni și avândul în componență pe prolificul atacant Igor Lohov doar pentru o perioadă scurtă de timp (acesta a jucat cu febră), cei de la FC Visoca a avut cea mai mare ocazie de a înscrie și de a lua cele trei puncte, când experimentatul Vasile Boldescu, pe la mijlocul reprizei secunde, a șutat peste poartă, de la circa 5 metri… Până la urmă, remiza „albă” de pe tabela inexistentă a fost una conform ostilităților din teren, iar concluzia generală este următoarea. Ambele formații au un potențial mare și în viitorul campionat ar putea spera la un loc în prima parte a clasamentului sau, poate, chiar la promovare.

Pe de altă parte, și-au bucurat microbiștii fotbaliștii de la FC Inter, care au învins în deplasarea de la Glodeni. Ce-i drept, toată lume aștepta aceste trei puncte, deoarece echipa Grănicerul nu este cea de altă dată. Să menționăm faptul că sorocenii au condus cu scorul de 3-0, după golurile marcate de Igor Balan (min.42) și Ion Ursu (minutele 64 și 85), gazdele reușind goluri de onoare prin Mihai Pâslari (min.87). Această victorie a sorocenilor ar trebui, fără îndoială, să descătușeze echipa care poate și merită mai multe decât evoluția fluctuantă.

Din celelalte meciuri ale etapei se remarcă victoria, la un scor de hochei a liderului, cele trei puncte obținute de vice-lider în deplasare, dar „căderea liberă” a râșcănenilor: FC FĂLEȘTI-FC PEPENI:6-0 (Ivan Sâcoiv, minutele 13 și 25, Grigore Ovsianicov, 42, Maxim Golovatîi, 69 și Robert Turava, 74 și 84); ARF Ocnița-FC Edineț: 0-3 (Veaceslav Beștanco, 50, Vladislav Revenco, 65, Alexandru Chistruga, 77); FC RÂȘCANI-FC SÂNGEREI: 1-4 (Alexandru Sartacov, 52/Dumitru Maga, 27, 56, 65 și Andrei Rusu, 73); CS CRUIZ PLUS-CODRU CĂLĂRAȘI: 2-0 (Artioș Tașev, 45+1 și Alexandru Namașco, 90+1).

După această etapă FC Inter și FC Visoca au urcat în clasament, dar nici una din echipele noastre nu are șanse reale de a urca pe podium, la finele competiției.

Pe data de 30 aprilie va avea loc etapa ordinară, în care cea mai grea misiune, din echipele sorocene, au cei de la EFA, care primesc pe teren propriu replica liderului. Va fi un meci, care va da răspuns și la întrebarea despre posibilitățile reale ale acestei frumoase echipe. Deplasare foarte grea vor avea și fotbaliștii de la FC Visoca, care joacă la Edineț. Cu toate acestea, antrenorul Vasile Zăbrian și-a exprimat speranța că Vasile Boldesc și K ar putea face o figură frumoasă pe un teren de fotbal frumos. La rândul lor, sorocenii de la Inter au meci ușor acasă cu echipa ARF din Ocnița.

Și încă ceva. În cele două echipe din Visoca, la meciul direct nu au fost prezenți fotbaliști din această localitate, ci doar „legionari”. Interesant fapt, nu vi se pare? Întreb și eu, nu dau cu parul…
Dan AOLEI

Articolul precedentLa Soroca a început Festivalul–concurs raional de muzică sacră „Cu noi este Dumnezeu” / LIVE VIDEO
Articolul următorFotografia zilei: Micul suporter
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.