Regimul nord-coreean declară 0 îmbolnăviri

0
91
Sursa imaginii: pixabay.com/
Sursa imaginii: pixabay.com/

Agenţia nord-coreeană de ştiri (KCNA) a afirmat miercuri că cercetătorii din această ţară au reuşit să creeze un nou tip de măşti. Acestea sunt numite „măşti nano-antibiotice”. „Pe timpul stării de urgenţă provocate pandemia de COVID-19 răspândită în celelalte ţări, Institutul de Medicină condus de Ministerul Sănătăţii a dezvoltat măştile nano-antibiotice cu materiale proprii”, au notat nord-coreenii.

„Noile măşti au fost dezvoltate cu specificaţii tehnologice recunoscute şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii”, a spus Ri Jae Dok, un reprezentant nord-coreean, potrivit KCNA, citat de medifax.

   CNN scrie că nord coreenii mai susţin că măştile sunt tratate cu o soluţie bazată pe un antibiotic, care ajută la sterilizarea lor şi filtrează particulele. Totuşi, asupra regimului de la Pyongyang, cel mai închis din lume, planează mari suspiciuni. La începutul lunii, aceeaşi KCNA a publicat o serie de fotografii dorind să arate că nord-coreenii poartă măşti de protecţie, însă acestea erau modificate într-un mod amator.

SURSA: mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.