“Realitățile” din Cetatea Soroca

0
63

În Cetatea Soroca a fost inaugurată ediția a doua a expoziției fotografice „REALITĂȚI”, prezentată de Asociația Reporterilor „OAMENI ȘI KILOMETRI”. De această dată fotografii selectați în urma unui concurs — Tatiana Beghiu, Aliona Cebotari, Maria Guțu, Tatiana Obuh și Dinu Bubulici — vin cu viziunea lor despre realitățile din Republica Moldova.
Poveștile tinerilor fotografi basarabeni sunt intitulate “10 femei”, “Călugărițele rezistenței”, “La margine”, “Trenule, mașină mare” și “Ultimele frunze”, unde aduc în vizor “probleme și tematici precum depopularea satelor, stereotipuri despre femei, viața monahală a călugărițelor de la Mănăstirea Japca, trenurile — transport ieftin, dar nepracticabil etc”.

Cele 50 de fotografii au fost realizate pe parcursul a trei luni, timp în care fotografii au documentat subiectele cu ajutorul camerei foto. Expoziția va rămâne în cetate și va putea fi vizitată în următoarele luni.

Fotografiile au fost expuse paralel în Piața Horelor din Cahul, la Pinacoteca „Antioh Cantemir” din Bălți, în Parcul Central din Cahul și la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Capitală, acțiunea fiind susținută financiar de către National Endowment for Democracy (NED).

Citiți articolul integral în ziarul „Observatorul de Nord” de vineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.