Războiul a „lichidat” pandemia? Vezi cum răspund la această întrebare invitații emisiunii „OBSERVATORUL”/ VIDEO

0
104

  După declanșarea „operațiunii militare speciale” de către Federația Rusă în Ucraina, aproape că au dispărut de pe „radarele” organelor de informare în masă alte teme cândva populare și larg mediatizate, în special ceea ce ține de tematica pandemică. Or, astăzi alt fel de informație este la „modă” și alte sunt prioritățile când vine vorba despre reflectarea realităților din jur. Bunăoară, pandemia parcă nu mai există, iar virusul nu mai sperie pe nimeni. Deloc întâmplător, cum se întâmplă în astfel de circumstanțe, cei mai activi cetățeni s-au aruncat în fele de fel de presupuneri și supoziții, iar una din acestea spune că … trebuia să vină războiul ca să se termine pandemia.

În linii mari, numărul de infectări și de decese chiar a scăzut substanțial, dar acest „fenomen” are altă explicație decât războiul. La întrebarea din titlul au răspuns, de altfel, invitații emisiunii „Observatorul”: Svetlana PĂUNESCU, vice-președinta raionului Soroca, președinta Comisiei Excepționale Raionale de Sănătate Publică, Lucreția TROFIMOV, medic de familie, purtătoare de cuvânt la Centrul de Sănătate Soroca și maria CERNOPÂSCAIA, medic igienist, șefa Secției Promovarea Sănătății la Centrul de Sănătate Publică Soroca.

Vizionare plăcută!

Proiectul “Observatorul de Nord – de la print la conținut video” este finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în cadrul proiectului aparțin autorilorproiectului și nu corespund neapărat celor ale Ambasadei SUA


Articolul precedentCât costă strugurii la Soroca?
Articolul următor19 familii ar putea fi obligate să plece din casele sociale din Soroca
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.