Raionul Soroca: locul V cu „doar” 71 de infectați la 100.000 de locuitori

0
187

 Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a constatat că situaţia epidemică cu COVID-19 este nefavorabilă în Republica Moldova, în principal din cauza tendinţelor negative ale răspândirii virusului în anumite unităţi administrativ-teritoriale.

  În raionul Soroca, nivelul de infectare cu coronavirus este mai scăzut decât în alte raioane și acest lcuru nu poate să nu ne bucure. Astfel, după numărul de persoane infectate – 71 la 100.000 de locuitori ne plasează pe un onorant loc V, printre raioanele republicii. Mai puține infectări, în ultimile 14 zile au fost înregistrate doar în raioanele Leovam Glodeni, Căușeni și Cantemir. Pentru comparație: Chișinău – 584 de persoane infectate la 100.000 de locuitori, Basarabească – 521, Ialoveni – 295, Șoldănești – 267, Edineț – 253 sau Bălți – 239.

  Vă reamintim că, printr-o decizie a Comisiei la 26 de raioane li –sa atribuit „Codul roșu” (cel mai înalt) de infectare, alte 11 raioane au codul portocaliu (inclusiv, raionul Soroca) și numia raionului Leova (cu o incidență de 43 de infectați la 100.000 de locuitori) i s-a atribuit „codul galben”,

   Pe de altă parte, aceste „coduri” au fost atribuite pentru două săptămâni or, ulterior unităăile adminstrativ-teritoriale ar putea trece de la un cod la altul, în dependență de numărul de persoane infectate.

 

 

 


Articolul precedent27 de bebeluși s-au născut la Soroca între 15 și 29 septembrie
Articolul următorDe la ce provine denumirea Rublenița? Nu are nimic în comun cu “rubiti” sau cu rublele / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.