RAIONUL SOROCA, alături de municipiul Chișinău și alte două raioane se află sub COD GALBEN de alertă epidemiologică

0
553
Conform datelor prezentate de Agenția Națională Pentru Sănătate Publică, în această săptămână „codul galben” este instituit  în municipiul Chișinău și raioanele Ialoveni, SOROCA și Taraclia.
  În raioanele din stânga Nistrului a fost anunțat „Codul portocaliu” de pericol epidemiologic, iar în toate celelalte raioane  „Codul verde”.
  Vă reamintim că, „Codul verde” prevede mai puțin de 50 de cazuri de infectare; „Codul galben”: 50 – 99 cazuri; „Codul portocaliu”: 100-249 de cazuri; „Codul roșu” – mai mult de 250 de cazuri.
  „Codul galben” de alertă epidemiologică prevede că: Instituțiile de învățământ vor activa în regim obișnuit, cu prezența fizică a elevilor;Unitățile de alimentație publică își vor organiza activitatea la capacitate maximă, cu respectarea măsurilor de protecție în vigoare; Este interzis accesul vizitatorilor în instituțiile medico-sanitare și instituții de plasament.
 Pragul de alertă galben prevede câteva scenarii pentru organizarea evenimentelor private: participarea a cel mult 100 de persoane în spații interioare, cu asigurarea spațiului de cel puțin 4 metri pătrați, fie participarea a maxim 300 de invitați, cu obligația ca aceștia să prezinte certificatul COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.