Punte de prietenie între grădinițele din Botoșani și Soroca

0
55

Un acord de colaborare dintre o grădiniță din Soroca și alta din Botoșani a fost semnat recent în cadrul unei vizite în România. Este vorba despre colectivul grădiniței nr.17 din Soroca și grădiniţa nr.19 din Botoşani.

Olga Corbu, directoarea instituției preșcolare ne-a comunicat că scopul acestuia este dezvoltarea profesională şi relaţii de colaborare prin premisa unei colaborări durabile. “Parteneriatul constă în schimb de experiență între cadrele didactice de la grădinița noastră și a celei din Botoșani. Specialiștii ne-au prezentat în cadrul vizitei modalitățile de desfășurare a activităților opționale. În planul nostru de lucru un astfel de termen nu există. Dar în România asemenea activități sunt predate de către educatorii din instituție, care urmează anumite cursuri specializate”, a spus doamna Corbu.

De asemenea, sorocenii au avut ocazia să viziteze Memorialul din Ipotești al lui Mihai Eminescu, conacul cu nuferi, unde a fost scrisă poezia Lacul de către poet, biserica satului. Intre colectivele de educatori s-au legat relații de prietenie, iar o parte din activitățile educative văzute acolo vor fi preluate de către specialiștii soroceni. “Ar fi bine ca copiii să ia masa într-o încăpere aparte. La moment ei mănâncă în sala de grupă. Am putea prelua această practică. O altă idee ar fi predarea opțională a limbii engleze în grădiniță. La noi acestea sunt contra plată și nu se achită de către stat”, a adăugat directoarea.

Colectivul grădiniței din Botoșani urmează în luna mai să viziteze la rândul lor Soroca.


Articolul precedentAmbasadoarea Germaniei în Republica Moldova, la Soroca (VIDEO)
Articolul următorProvocarea teatrului acceptată de spectatori (VIDEO/ GALERIE FOTO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.