Proteste la Chișinău: Oamenii scandează „Maia Sandu- Președinte!” și „Alegeri anticipate!”

0
29

În aceste momente, la Chișinău, se desfășoară proteste contra rezultatelor alegerilor prezidențiale, care au fost fraudate, în opinia protestatarilor. Aceștia au ieșit la protest cu drapelul Republicii Moldova și scandează “Maia Sandu – Președinte!”, „Jos trădătorii!”, „Alegerile au fost fraudate, vrem alegeri repetate!”.

Printre participanții la manifestație se află cetățeni din raionul Soroca, care nu sunt indiferenți de cursul politic al țării. Oamenii cer să se facă dreptate și solicită organizarea alegerilor prezidențiale repetate. „Vrem un viitor mai bun pentru cetățeni. Ni s-a furat viitorul și cerem alegeri anticipate”, a declarat Nelu Gheorghiță, participant la proteste.

Potrivit CEC, în urma celor 100% din procesele verbale procesate, Igor Dodon a acumulat 52,18%, iar Maia Sandu – 47,82%. De asemenea, se vehiculează mai multe informații precum că la unele secții de votare rezultatele voturilor au fost inversate. Despre aceste încălcări urmează să se expună organele competente.

Vă reamintim că în cadrul alegerilor prezidențiale de ieri, la mai multe secții de votare de peste hotarele țării nu au ajuns buletine de vot, astfel încât o mare parte din cetățenii moldoveni aflați în străinătate nu și-au putut exercita dreptul la vot.

În mediul online a fost lansată o petiție prin care este solicitată demisia conducerii Comisiei Electorale a Republicii Moldova și a Ministerului de Externe pentru neglijarea gravă și îngrădirea dreptului la vot a cetățenilor moldoveni care au vrut să voteze în statele europene. Vezi petiția online AICI.

111-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.