Protest în fața LT „Petru Rareș” din Soroca: părinții nu sunt de acord cu restricțiile anti-COVID

0
951

Săptămâna aceasta a început cu un miting de protest, organizat de un grup de circa 10 părinți, copiii cărora își fac studiile la Liceul Teoretic „Petru Rareș” din municipiului Soroca. Aceștia s-au arătat nemulțumiți de restricțiile impuse de autorități în ceea ce privește organizarea procesului de studii.

  Îndeosebi, protestatarii și-au exprimat dezacordul cu organizarea procesului de studii în două schimburi și reducerea la 30 de minute a lecțiilor, fapt care se răsfrânge asupra calității studiilor. Administrația instituției, la rândul ei, împărtășește îngrijorările părinților, pe de o parte, iar pe de altă parte este nevoită să se conformeze reglementărilor impuse de autorități. Ba mai mult, chiar dacă noile condiții de organizare a procesului de studii înseamnă și o mărire a salariului angajaților, pedagogii nu-și doresc o astfel de remunerare și visează să revină la procesul educațional de până la pandemie.

Dionisie MITROFAN, director Liceul Teoretic „Petru Rareş”: „Fără îndoială, calitatea studiilor are de suferit, iar elevii, părinții și pedagogii au obosit să activeze într-un astfel de regim. Ieșirea din situație ar fi revenirea la vechiul regim de activitate, iar acest lucru depinde de instituțiile autorizate să facă acest lucru, dar nu de administrația liceului. Or, în caz de apariția unui focar sau, Doamne ferește, de alte cazuri regretabile de vină o să fiu eu, directorul instituției, dar nu altcineva”.

Svetlana PĂUNESCU, președinta Comisiei Raionale de Sănătate Publică, Soroca: „În raionul Soroca avem două instituii de învățământ, care nu pot să asigure aceste condiții pentru securitatea copiilor și atunci s-a mers pe varianta de două schimburi.  Pe noi în primul rând ne interesează securitatea și sănătatea copiilor, a cadrelor didactice și a întregii populaţii. Doar în ultima săptămână, s-au înregistrat 94 de cazuri  și nu vom mai fi în pragul de alertă galbenă, dar vor trece în alt prag”.

Până la urmă, protestul părinților nu a rămas fără efecte. După cum ne-a comunicat domnul director, Dionisie Mitrofan, elevii claselor primare și celor liceale vor învăța într-un singur schimb. La fel, într-un schimb vor învăța și elevii claselor absolvente de gimnaziu, ca ulterior să treacă la studii într-un schimb toți elevii.

Vă amintim că, Instituția Publică Liceul Teoretic „Petru Rareș” a suferit mult din cauza noului coronavirus – de la începutul pandemiei patru cadre didactice de aici au fost răpuse de COVID. (Dan AOLEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.