Protejați-vă copiii la plajă: Supravegherea și Reguli de comportament

0
42

Vara este anotimpul în care mulți dintre noi ne dorim să ne răcorim și să ne bucurăm de apă. Însă, pentru a evita tragedia, este vital să respectăm câteva reguli de bază atunci când mergem la scăldat. Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Direcția generală prevenție, ne atenționează asupra regulilor de comportament în timpul scăldatului. Principalul mesaj este acela de a practica scăldatul doar în locurile special amenajate și supravegheate.

Este esențial să avem grijă de copii, chiar dacă aceștia știu să înoate. Copiii sunt imprevizibili, așa că trebuie să îi supraveghem în permanență când se joacă în apă. Nu vă lăsați distrași, ci urmăriți continuu comportamentul lor.

De asemenea, trebuie să respectăm zonele delimitate ale plajelor. Este interzis înotul în afara acestor zone, precum și plonjatul și scăldatul în locuri neamenajate, cu relief necunoscut al albiei. Totodată, este interzis înotul cu mijloace plutitoare în afara zonelor delimitate.

Atenție și la condițiile meteo! Scăldatul este interzis pe timp de furtună și în condiții nefavorabile. De asemenea, nu vă apropiați de ambarcațiuni și nu supraîncărcați bărcile.

Un ultim avertisment: scăldatul în stare de ebrietate poate deveni fatal. Aveți grijă de propria viață și de cea a celor dragi!

Prin respectarea acestor reguli simple, vă puteți bucura în siguranță de plăcerea scăldatului. În caz de urgență, nu ezitați să apelați numărul de urgență 112.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentCadavrul unui bărbat găsit într-un apartament în regiunea fostei Fabrici de Articole Tricotate: poliția investighează
Articolul următorTot mai mulți tineri merg la studii peste hotare: Printre ei, și Cătălin Mușcinschi din Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.