Profesorii  vor beneficia de compensarea cheltuielilor de transport, iar 1850 din ei vor primi tablete

0
42
Mai mult de jumătate din venituri au fost asigurate de Serviciul Vamal - 20,603 mlrd. lei (+6,4%

Premierul Pavel Filip a anunțat că astăzi, 7 septembrie va fi lansat modulul Educație digitală pentru elevii din clasa întâi. „Este un lucru foarte important, deoarece suntem în epoca informațională. Deși nu toți vor deveni ingineri IT, de abilități pentru folosirea calculatoarelor și echipamentelor electronice au nevoie toți.

Astăzi nu poți fi membru activ al societății fără aceste abilități”, a spus șeful Executivului. În cadrul evenimentului, vor fi înmânate 1850 de tablete profesorilor care vor preda modulul Educație digitală, scrie deschide.md. Disciplina este obligatorie doar pentru clasa întâi, iar până în clasa a șasea este opțională. Premierul a solicitat ministerului Educației, Culturii și Cercetării, dar și celui al Economiei și Infrastructurii să întreprindă toate măsurile necesare pentru ca acest modul să devină obligatoriu până în clasa a șasea.

Profesorii vor beneficia de compensarea cheltuielilor de transport în cazul deplasării la altă instituție de învățământ decât cea de reședință, pe distanțe care depășesc 2 km. Pe de altă parte, gimnaziile în care își fac studiile mai puțin de 91 de elevi ponderați vor putea activa ca filiale aflate în gestiunea instituțiilor de învățământ cu statut juridic, unde studiază un număr suficient de elevi. Cum este și cazul de la Țepilova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.