Produs de Soroca: „John Pix” SRL 

0
230
La 26 mai, va avea loc ediția a II-a a iarmarocului Produs de Soroca, menit să promoveze producătorii locali, întreprinderile din Soroca ce oferă servicii, procesează produsele agricole sau carnea și alți agenți economici din câmpia Sorocii. Vă îndemnăm să vizitați evenimentul și să vă umpleți coșurile cu bunătăți sau mărfuri de la sorocenii harnici. Iarmarocul „Produs de Soroca” se va desfășura împreună cu Festivalul de muzică populară „Victor Postolachi”, așa că agenții economici din raion își vor prezenta produsele pentru oaspeți și soroceni, iar orchestrele din nordul Republicii Moldova vor veni cu muzică bună. Invitat de onoare este Nicolae Botgros și Orchestra Naţională de Muzică Populară „Lăutarii”. Organizatorul evenimentului: Consiliul Raional Soroca. Observatorul de Nord va prezenta pe parcursul următoarelor săptămâni agenții economici care vor participa la iarmaroc. 

„John Pix” SRL 

„John Pix” SRL a fost lansat pe piață pentru a dezvolta o afacere în domeniul tiparului, pentru că de obicei sorocenii apelau la agenții economici din Bălți sau Chișinău. Întreprinderea a fost creată de rublenițenii Sergiu Ursachi și Sergiu Petcu, iar denumirea au ales-o după poreclele pe care le aveau din sat, „Johny” și „Pix”. Bazele „John Pix” SRL au fost puse în 2013, aici fiind încadrați absolvenți ai instituțiilor de învățământ din Soroca. Primul concurs la care a participat „John Pix” imediat după înființare a fost „Cupa antreprenoriatului rural” (2015), unde au fost prezentate 60 de idei ale antreprenorilor din raionul Soroca. Ideea echipei „John Pix” a fost bazată pe realizarea suvenirelor autohtone și imprimarea pe orice suport și mărime. După câteva etape de selectare riguroasă și după trei luni de instruiri, „John Pix” s-a ales cu Premiul Mare, care presupunea și o vizită de studiu pentru o săptămână în Estonia. Apoi a urmat „Antreprenorul anului 2016”, la care Sergiu Ursachi a câștigat titlul de „Cel mai tânăr antreprenor inovator”. „John Pix” a contribuit la proiectul „Oraș modern – scări accesibile” (renovarea scărilor din zona Spitalului Raional, de pe faleza Nistrului); a fost sponsor media în proiectul de dezvoltare a satului natal Rublenița (terenul de joacă „Un dar pentru copii”), „Festivalul Național al Mărului”, „Noaptea Muzeelor”, serate jubiliare la Colegiul de Arte „Nicolae Botgros” etc. SRL „John Pix” este în curs de dezvoltare, și-a extins sfera de producere și deservește deja și raioanele vecine Drochia, Florești și Dondușeni. Totodată, a pus bazele unui parteneriat cu orașul Căușeni pentru a deservi o parte din sudul republicii. Un accent deosebit îl acordă tiparului pe pânză, care este la modă în arta decorativă și devine tot mai popular în ultimul timp și la noi.


Articolul precedentProdus de Soroca: SRL “TIRAS”
Articolul următorSorocenii sunt invitați la un târg de caritate
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.