Primii pași pe tărâmul reporteriei i-au făcut un grup de 12 tineri ghidați de jurnaliști

0
103

Tinerii din municipiul Bălți au avut parte de mai multe sesiuni de instruire teoretice și activități practice în domeniul reporteriei. Activitățile fac parte din proiectul „Youth Media Marathon, Bălți”, implementat de AO Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală „ANIMA”, AO Asociația Reporterilor Media Nord  în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret CRAT din cadrul DÎTS Bălți, cu suportul Uniunii Europene.

La 12 septembrie a avut loc primul Training cu genericul ”Valorile UE./ Serviciile publice-Decidenți” în care participanții au aflat ce presupune  valoare UE și Servicii publice și cine sunt decidenți în comunitate.

Activitatea a pus bază pentru percepția referitor la tema abordată și asigură implicarea și buna cunoaștere a ce este implicare/servicii publice și decidenți pentru ulterioarele training-uri și elaborarea unui material personal pentru Concursul  de reportaje.

La 13 septembrie participanții au participat la o sesiune de lucru în teren. Tinerii au identificat problemele de mediu de la ei din zonă și au căutat soluții pentru acestea. Printre problemele identificate de tineri sunt fântânile poluate, aruncarea haotică a deșeurilor, urnele pentru gunoi supraîncărcate etc.

Zilele de  27 și 28 septembrie au fost încărcate pentru participanți din cadrul proiectului “Youth Media Marathon Bălți”. Tinerii au învățat să fotografieze, să realizeze secvențe video, să filmeze interviuri video, dar și să monteze pentru a obține un material care poate fi publicat. Traineri formatori la acest training au fost experții de la Nord News.

În timpul altor două de training-uri desfășurat la începutul lunii octombrie, tinerii participanți ghidați de experții de la portalul media Nord News au învățat să fotografieze și să realizeze un articol de presă.

De asemenea, tinerii au avut parte și de activități energizante pentru o atmosferă mai caldă și mai prietenoasă.

https://www.facebook.com/CIDPAnima/videos/1048578285607389

Finalitatea proiectului prevede abilitarea a 12 tineri din regiunea de Nord, în social media și familiarizarea cu valorile europene, conștientizarea importanței prestării serviciilor publice de calitate în mun. Bălți.

Durata proiectului: august 2020 – martie 2021.

AO „Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA” împreună cu partenerii mass-media AO „Asociația Reporterilor Media Nord” sunt beneficiarii Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „Youth Media Marathon Bălți” în Bălți. 

***

AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).

Articolul precedentBiserica maramureșeană “Sfinții Martiri Brâncoveni” din Soroca – În aventură… cu Augustin / VIDEO
Articolul următorFOTOGRAFIA ZILEI: Transport “decapotabil și ecologic” pentru Spații Verzi
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.