Primăria Soroca și Agenția de dezvoltare Regională Nord au semnat două contracte de finanțare, în sumă totală de 38.000.000 de lei

0
159
  Primăria municipiului Soroca și Agenția de Dezvoltare Regională Nord au semnat două contracte de finanțare pentru revitalizarea și dezvoltarea infrastructurii în orașul de pe malul Nistrului.
  Este vorba despre proiectele „Crearea și dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare pentru subzona Soroca a Zonei Economice Libere Ungheni-Business” și „Noi oportunități educaționale pentru copiii de vârstă preșcolară din cartierul Dealului Romilor, municipiul Soroca”, transmite Serviciul de presă al primăriei Soroca.
  Proiectului „Crearea şi dezvoltarea infrastructurii Subzonei Soroca a Zonei Economice Libere „Ungheni – Business”, prevede construcția a două drumuri de acces, conectarea la gaze naturale și la electricitate. Suma proiectului fiind de circa 29 mln. lei. Cel dea-l doilea proiect prevede executarea lucrărilor de reparație, exterioare și interioare, la Grădinița de copii nr.7, „Calina”, în sumă de 9.000.000 de lei. După semnarea concractelor, urmează anunțarea licitației.
  Aceste proiecte au fost incluse în Documentul Unic de Program pentru anii 2022-2024, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 23 din 12 ianuarie 2022, și urmează să fie implementate de ADR Nord, conform Deciziei Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale nr. 25/23 din 23.10.2023, și a Planului anual de implementare a Strategia Națională de Dezvoltare Regională (2022-2028), în coordonare cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală și din contribuțiile beneficiarilor.
Articolul precedentAtenție, șoferi: Mai multe indicatoare rutiere se vor schimba la față
Articolul următorEscrocherii cu pretinse compensații sau returnări de bani din impozite
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.