Președinta Maia Sandu poate dizolva parlamentul. Aceasta este decizia Curții Constituționale.

0
221
sursa: https://presedinte.md/

Curtea Constituțională (CC) a declarat admisibilă sesizarea președintelui țării privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea actualei legislaturi a Parlamentului. Anunțul a fost făcut de președinta Curții Constituționale, Domnica Manole.

Astfel, CC a constatat că sunt întrunite condițiile pentru dizolvarea Parlamentului Republicii Moldova după examinarea sesizării depuse de către președintele Maia Sandu. „Curtea Constituțională adoptă următorul aviz: Se constată drept circumstanță care justifică dizolvarea Parlamentului R. Moldova imposibilitatea formării Guvernului. Prezentul aviz este definitiv și nu poate fi supus nici unei căi de atac”, a menționat președinta Curții Constituționale, Domnica Manole.

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, urmează să dizolve Parlamentul și să anunțe data la care urmează să fie organizate alegerile parlamentare anticipate.

 

Articolul precedentDescoperiți India! Oportunități economice în Gujarat
Articolul următorPrimăria Soroca a cumpărat o mașină, la mâna a doua, la preț de peste nouă mii de euro
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.