Premierul României la Bruxelles: „Nu putem să considerăm un partener serios actualul Guvern” de la Chișinău

0
126

Premierul român Ludovic Orban a declarat, marți seara, la Bruxelles, că ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova, după căderea guvernului Maia Sandu, reprezintă „o involuție” și a cerut oficialilor europeni să privească cu „maximă circumspecție” această situație.

„Tot ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova reprezintă o involuție, care creează, ne creează îngrijorare, şi, din punctul nostru de vedere, nu putem să considerăm un partener serios actualul guvern”, a spus Orban, răspunzând întrebărilor unor jurnaliști. 

Premierul Orban a explicat că, după moțiunea de cenzură depusă împotriva Maiei Sandu, a fost format un guvern al socialiștilor – PSRM – fără „singura forță politică clar pro-europeană și care avea girul nostru”.

La întâlnirea cu comisarul european pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi, dar și cu alți oficiali europeni, prim-ministrul român a cerut ca situația din Republica Moldova să fie privită „cu maximă circumspecție și cu maximă exigență”.

„Dacă nu se respectă angajamentele care au fost luate în ceea ce privește parcursul european, Uniunea Europeană, Comisia Europeană să reacționeze în consecință”, a spus Orban.

Într-un comunicat de presă transmis de guvernul de la București, în cursul zilei de marți, se precizează că premierul Orban a exprimat „susținerea pentru o abordare strictă și condițională din partea Uniunii Europene”, care să permită continuarea reformelor, în special a celor din justiție.

SURSA: moldova.europalibera.org

Articolul precedentUn avion ucrainean s-a prăbușit, niciun supraviețuitor nu a fost găsit
Articolul următorFacebook va șterge unele videoclipuri
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.