Povestea unui bărbat care tot crește continuu de la vârsta de 22 de ani

0
396

Medicii de la un spital din nordul Ghanei i-au spus lui Sulemana Abdul Samed, în vârstă de 29 de ani, că a atins înălțimea de 2,89 m, ceea ce ar însemna că e cel mai înalt bărbat din lume. Diagnosticat cu gigantism în urmă cu câțiva ani, merge frecvent la controale medicale.

Într-o zi, o asistentă i-a spus că e mai înalt decât limita superioară a instrumentului care îi măsura înălțimea. Tânărul nu a fost surprins să audă că era mai înalt, dar nu se aștepta la un astfel de scenariu. Un reporter BBC a mers în Ghana pentru a verifica înălțimea tânărului.

S-au întâlnit și au căutat un perete unde să se poată marca înălțimea. Problema a fost că tânărul era mai înalt decât majoritatea caselor din cartierul său. Până la urmă au găsit o clădire potrivită, cu un zid suficient de înalt.

Bărbatul și-a scos pantofii, un vecin s-a urcat pe un scaun pentru a putea ajunge să traseze linia deasupra capului, pentru a-i marca înălțimea. Măsurătoarea a arătat că Sulemana Abdul Samed are 2,23 m.

„Uau, ce înseamnă asta?”, a fost reacția lui. „Ei bine, cel mai înalt om în viață are 2,51 m”, i-a spus cel care l-a măsurat, referindu-se la Sultan Kösen, în vârstă de 40 de ani, care locuiește în Turcia și care deține actualul record mondial Guinness . “Încă mă înalț. Cine știe, poate într-o zi s-ar putea să ajung și eu la acea înălțime”, a remarcat Sulemana Abdul Samed, care nu era afectat de discrepanța față de cât i se spusese la spital.

„Dacă nu m-ai văzut de trei luni sau patru și mă vezi apoi, îți dai seama că am crescut”, a adăugat el. Creșterea în înălțime a tânărului a început să devină vizibilă când avea 22 de ani și locuia în capitală, Accra, unde venise să lucreze. A rămas cu coloana foarte curbată, unul dintre simptomele evidente ale tulburării genetice de care suferă și care duce la membre anormal de lungi și probleme cardiace.

Medicii spun că tânărul are nevoie de o operație pe creier pentru a opri creșterea, dar asigurările de sănătate din Ghana nu acoperă această intervenție. Pentru fiecare vizită la spital, tânărul trebuie să strângă aproximativ 50 de dolari. Problemele de sănătate l-au forțat să se întoarcă în satul natal în urmă cu șase ani și să renunțe la visul de a deveni șofer.

„Plănuiam să merg la școala de șoferi, dar chiar și atunci când mut scaunul pe spate, nu pot să țin volanul… Nu pot să-mi întind piciorul pentru că lovesc volanul cu genunchiul”, povestește bărbatul.

El adaugă că obișnuia să joace fotbal dar acum nu poate nici măcar să meargă pe distanțe scurte. Și-ar dori să se căsătorească și să aibă copii într-o zi, dar prioritară e rezolvarea problemelor de sănătate și să strângă bani pentru operație.

sursa: stiri.md


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentTop cinci cărți cele mai citite de moldoveni în anul 2022
Articolul următorUn bărbat care ar fi furat de pe un perete din Ucraina un graffiti făcut de Banksy ar putea sta 12 ani la închisoare / GALERIE FOTO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.