Povestea meșteriței Vera Antonov din Vădeni, care a transformat pasiune în stil de viață / VIDEO

0
353

  Vera Antonov, meșterița populară din satul Vădeni se mândrește cu faptul că fiind pensionară nu a lăsat în trecut, pasiunea sa de o viață. La vârsta frumoasă pe care o are este energică și plină de idei pentru crearea noilor ii. Activează de mulți ani în cercul „Fantezia” în cadrul Casei de Cultură din Vădeni, acolo unde a cunoscut și mulți oameni care i-au devenit colegi și prieteni.

Fiecare ie creată de doamna Vera este unică și are o poveste în spate, fiind realizată cu multă migală și pasiune. Aceasta își dorește să păstreze tradițiile și să promoveze cultura populară a satului său prin creațiile sale.

Ne-a povestit despre lecțiile de tehnologie pe care le frecventa la școală. Prin clasa a V-a, deja afirma că este îndrăgostită de lucrul manual. A început să croșeteze, mai apoi să și brodeze, ca acum în prezent să fie acel meșter iscusit de care este mândră și nepoata acesteia. Doamna Vera spune că secretul reușitei este „să ai răbdare și să fii atent la detalii”.

 În prezent, îi încurajează pe tineri să redescopere frumusețea și valorile culturii populare și este bucuroasă să vadă că se formează noi generații de meșteri populari. Pașii din trecut îi urmează acum în viitor și nepoțica acesteia, Anastasia Borș.  Pentru doamna Vera, acest hobby a devenit un stil de viață și o sursă de bucurie și satisfacție. Este mândră că face parte dintr-o comunitate de oameni dornici să păstreze și să promoveze tradițiile.


Articolul precedentSfatul stomatologului Andrei Casapu despre vizita la stomatolog: cum, când și de ce? / VIDEO
Articolul următorCod Galben de îngheț – în raioanele de nord se prognozează -1..-3° Celsius

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.