Polonia ajută Republica Moldova: Mii de litri de dezinfectant și măști de protecție au ajuns în țară

0
68

22100 litri de dezinfectant, 30 000 de măști de protecție, 4 800 ecrane de protecție, au fost donate astăzi de către Guvernul Poloniei, Republicii Moldova, pentru consolidarea sistemului medical în lupta cu infecția COVID-19, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

 

Astăzi a avut loc ceremonia de acordare a asistenței umanitare, în cadrul IMSP Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, care ulterior vor fi distribuite în toate instituțiile medico-sanitare din țară, stipulează ministerul de resort într-un comunicat.

Viorica Dumbrăveanu: „Pandemia COVID-19 ne-a demonstrat că nu există hotare între țări, ci din contra, există unitate, solidaritate și responsabilitate. Un nou lot de ajutor umanitar din partea Poloniei va ajunge în spitalele din țară, în lupta cu infecția COVID-19, precum: echipamente de protecție și dezinfectanți – esențiale pentru protecția personalului medical. Gratitudine și sincere mulțumiri Guvernului Poloniei și Uniunii Europene. Ne exprimăm recunoștința pentru tot suportul acordat atât în perioada pandemiei, cât și în multe proiecte din domeniul social și al sănătății”.

 

„Solidaritatea este una din principiile pe care se bazează Uniunea Europeană și cooperarea europeană. Pandemia COVID-19 ne-a surprins pe toți nepregătiți. Suntem aici pentru a oferi suport de a ieși din această criză. Echipa Europei va continua să susțină Republica Moldova în toate domeniile. Mulțumesc medicilor din prima linie pentru dedicație, profesionalism și pentru grija față de sănătatea oamenilor”, menționat Șeful Delegației UE, Peter Michalko.

 

„Acest eveniment este o dovadă a faptului că cooperarea noastră este una adevărată. Împreună putem face lucruri frumoase și ajuta Republica Moldova în lupta cu COVID-19. Guvernul Poloniei a oferit ajutor umanitar celor 6 țări ale Parteneriatului Estic, fiind o componentă a Politicii Europene de Vecinătate. Vom continua șirul acțiunilor frumoase pentru bunăstarea cetățenilor”, a subliniat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Polone în Republica Moldova, Bartłomiej Zdaniuk.

 

Republica Moldova a mai beneficiat de donații din partea Republicii Polone, prin intermediul Fundației Solidarnosci Miedzynarodowej. Acestea conțineau: concetratoare de oxigen portabile, echipamente de protecție, măști de protecție, soluții dezinfectante, care au fost repartizate în spitalele republicane, municipale și raionale din țară.


Articolul precedentPrimăria municipiului Soroca: “Pericolul inundației este sub control”
Articolul următor+ 323 cazuri noi de COVID-19 sunt confirmate astăzi în republică
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.