Poliţia de Frontieră amenajează parcul „Ion Creangă”

0
67

În debutul săptămânii au demarat lucrările de amenajare a parcului „Ion Creangă”, situat la marginea oraşului, în zona de frontieră cu Ucraina. Tot acolo va fi inaugurat un monument al Polițiștilor de Frontieră. Sorocenii care obişnuiesc să se plimbe pe cheiul râului Nistru, văd cum „se schimbă la faţă” acest parc.

Poliţia de Frontieră a solicitat un loc pentru amenajarea unui monument. S-a propus acest parc, iar ei şi-au asumat amenajarea parţială a parcului în parteneriat cu primăria. Mai departe noi,  din banii bugetului vom amenaja tot parcul cu pavaj, cu scaune”,  ne-a comunicat primarul oraşului, Victor Său.

La 10 iunie, Instituţia de Frontieră din Republica Moldova împlinește 25 de ani de la fondare. În context, pe 5 iunie, noi dorim să facem partea festivă a evenimentului la Cetatea Soroca. Aici vor participa Premierul, Ministrul, toată conducerea poliţiei de frontieră şi invitaţi din Soroca. Pentru a veni nu doar să sărbătorim  la Soroca, colegii noştri participă la acţiunile  de amenajare în preajma Cetăţii şi a parcului menţionat”, a menţionat  Raisa Noviţchi, Ofiţer de presă al Poliţiei de Frontieră, pentru Observatorul de Nord.

Amenajarea parcului este realizată de Poliţiei de Frontieră în colaborare cu Primăria Soroca. Astfel, colaboratorii poliţiei, cot la cot cu angajaţii Secţiei orăşeneşti înverzire şi amenajare, muncesc cot pentru  a da un aspect îngrijit şi atractiv parcului „Ion Creangă”.

În două zile de la demararea lucrărilor au fost schimbate bordurile, reinstalate băncile şi coşurile pentru gunoi, defrişaţi copacii uscaţi, cosită iarba. Urmează şi alte lucrări. Iar în centrul parcului va fi instalat un monument dedicat poliţiştilor de frontieră, realizat cu contribuţia angajaţilor poliţiei de frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.