Poliția atenționează: Un nou tip de mesaj fals parvenit în adresa cetățenilor

0
194

nspectoratul General al Poliției anunță cetățenii că, pe adresele electronice este distribuit un nou tip de mesaj cu conținut fals, folosind numele autorităţilor publice.
 
Infractorii cibernetici expediază citaţii false folosind adresele de e-mail ale victimelor și sub pretextul că autoritatea respectivă deține imagini compromițătoare cu tentă sexuală, solicită destinatarilor să furnizeze informații suplimentare, iar ulterior mijloace financiare.
În acest context, îndemnăm cetățenii să fie vigilenți și să verifice orice informație primită.
 
Poliția reamintește cetățenilor că pot fi victime ale mai multor tipuri de escrocherii:
Înscenarea unui accident rutier și apelarea rudelor pretinsei persoane implicate în accident, iar ulterior solicitarea sumei impunătoare de bani.
Apelurile telefonice parvenite din partea unei pretinse instituții bancare, prin care se cer datele cardului bancar și se extrag bani.
Escrocheria cibernetică operată prin spargerea profilului personal al victimei și solicitarea de a fi remise mijloace financiare de la prietenii virtuali. 
 
Dacă în adresa Dvs. a parvenit un asemenea mesaj sau apel, sesizați imediat Poliția la 112!

Articolul precedentȘansa sorocenilor de a avea o stație de epurare: Cu 11 milioane de euro, bomba ecologică poate fi stopată / VIDEO
Articolul următorCum arătau strămoșii noștri daci?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.