Plăcintăria “Cuptorul Dumitraș” de la Rublenița vă așteaptă cu plăcinte gustoase și proaspete

0
3196

În satul Rublenița, pe traseul Soroca-Otaci, s-a deschis o plăcintărie care propune cele mai gustoase plăcinte cu gust tradițional. Avantajul Plăcintăriei “Cuptorul Dumitraș” este în produsele mereu proaspete, scoase din gura cuptorului, afirmă cea care a pus afacerea pe roți.

Plăcintăria a fost deschisă Daniela Dumitraș, o tânără mămică din Rublenița, cu suportul Programelor “Femei în Afaceri” și „Start pentru Tineri” implementate de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii. Pe lângă plăcinte, gazdele propun ceaiuri și cafele, sucuri și tot felul de gustoșenii pentru gurmanzi.

Printre primele care au pășit pragul plăcintăriei, a fost și Eugenia Ursachi. Am vorbit cu ea când a revenit să guste și plăcinte cu vișine.

“Eu am luat de toate câte una, ca să știu cum sunt la gust. Chiar sunt foarte gustoase și proaspete. Îmi place cum arată și gustul lor, seamănă cu plăcintele noastre de casă. Chiar se merită de mâncat așa plăcinte” zice femeia. 

“Ideea a apărut atunci când eram însărcinată și aflasem despre unele proiecte pentru femei, ne spune Daniela Dumitraș. Am hotărât să deschidem acest business de familie. Plăcintăria este binevenită atât pentru consăteni, mai ales pentru elevi sau cei care revin de la serviciu, cât și pentru persoanele flămânde care vin de la un drum lung, fiindcă suntem situați pe un traseu internațional. Noi le propunem tuturor plăcinte mereu proaspete, fierbinți din cuptor. Plăcintele se fac și coc aici pe loc, nu sunt din aluat înghețat, lucrăm cu produse proaspete și naturale, brânză și carne de casă. Preconizăm pe viitor să ne axăm și pe unele dulciuri, cum ar fi gogoși cu pudră, gogoși în ciocolată, diferite chifle pentru copii, ș.a. Am deschis această plăcintărie prin intermediul la două proiecte pe care le-am câștigat – “Femei în Afaceri” și „Start pentru Tineri”, ambele de la ODIMM.”

Daniela Dumitraș: Am apelat la proiect pentru că în ziua de astăzi să deschizi o afacere din bugetul propriu este foarte greu și respectiv proiectele ne-au ajutat foarte mult. În viitor, peste vreo 2-3 ani, am vrea să mai avem o filială, poate și în orașul Soroca, am vrea să avem mai multe sortimente de copturi. Apropo, noi coacem deja și colaci, pentru sărbători, mese de pomenire, etc.

Daniela nu este singura beneficiară din raionul Soroca a proiectelor realizate cu aportul ODIMM cu surse financiare din bugetul de stat sau cu susținerea Uniunii Europene.  

“Din numărul total al beneficiarilor programelor de suport, implementate de ODIMM, în raionul Soroca sunt localizate 68 de afaceri, care au fost inițiate sau au reușit să se extindă, grație susținerii financiare obținute sub formă de granturi, ne-a declarat Iulia Costin, Director general ODIMM. 38 de companii au luat finanțare nerambursabilă prin intermediul Programului de Atragere a Remitențelor în Economie (PARE 1+1), 22 de afaceri sunt deschise cu suportul Programului “Femei în Afaceri”, 6 companii sunt beneficiare ale Programului „Start pentru Tineri” și 2 au accesat granturi prin intermediul „Instrumentului de susținere privind Digitalizarea ÎMM”. Din 68 de afaceri din Soroca, 48 sunt finanțate din bugetul de stat și 20 din sursele Uniunii Europene. Suma totală a granturilor oferite constituie circa 12 milioane lei”.

Iulia Costin: Din numărul total al beneficiarilor programelor de suport, implementate de ODIMM, în raionul Soroca sunt localizate 68 de afaceri, care au fost inițiate sau au reușit să se extindă, grație susținerii financiare obținute sub formă de granturi, ne-a declarat Iulia Costin, Director general ODIMM. Din 68 de afaceri din Soroca, 48 sunt finanțate din bugetul de stat și 20 din sursele Uniunii Europene. Suma totală a granturilor oferite constituie circa 12 milioane lei”

AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).


Articolul precedentCrimă odioasă în raionul Șoldănești : un bărbat a fost impus să muncească pentru un consătean timp de 8 ani
Articolul următorLa mulți ani, ROMÂNIA!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.