Petre Popa: “Invităm la concurs diferite categorii de vârstă, căci „umorul fin” trebuie cultivat din școală”

0
396

Se anunță desfășurarea unei noi ediții a Festivalului zonal de epigramă „O CETATE NU-I PE ROATE” la 1 aprilie. Organizatori sunt ca de obicei Consiliul Raional Soroca, Primăria Soroca, Secția Cultură și Turism, Teatrul „VENIAMIN APOSTOL” și Direcția Învățământ.

„Simțul umorului este „hârtia de turnesol” a inteligenței. Descoperirea, mai bine zis, „depistarea” (chiar și intuirea) unor anumite situații, stări care pot naște zâmbetul (și el fiind de mai multe feluri: cald, sarcastic, ironic, lingușitor…). Epigrama face parte din genul creațiilor menite să întrunească aceste condiții. Nu voi inventa nimic, doar voi cita ce spune Dicționarul Limbii Române „Epigrama: 1. Specie a poeziei lirice, de proporții reduse, care satirizează elementele negative ale unui caracter omenesc, ale unei situații etc. și se termină printr-o poantă ironică…”. Am invitat în concurs diferite categorii de vârstă, printre care și elevii din clasele superioare, căci „umorul fin” trebuie cultivat din școală… În rest, respectați Regulamentul!” ne-a îndemnat Petre Popa, directorul Teatrului „Veniamin Apostol”. Deci, iată regulamentul:


Articolul precedentSergiu Dragan la „Interviu cu Soroceni” / VIDEO
Articolul următorAu crezut că se vor îmbogăți peste noapte, dar au rămas fără 2.500.000 de lei
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.