Pește în sos de pastă roșie / „Ghidul bucatelor tradiţionale din raionul Soroca”

0
87

Preparatele din carne de pasăre pregătite și consumate de locuitorii din raion sunt variate după compoziție, tehnologia de preparare, produse alimentare asortate, etc. În fiece zi, în familie se pregătesc supe, cartofi cu pui sau găină, pui în smântână.

Ingrediente:
• 3-4 fileuri de pește alb, fără piele (se pot folosi și fileuri de somon)
• o lingură de ulei de măsline
• 3 căței de usturoi
• o ceapă mică tocată mărunt
• 4-5 roșii medii sau o conservă de roșii
• jumătate de cană de busuioc tăiat mărunt
• o linguriță de miere
• sare
• piper

Preparare:
Puneți o tigaie pe foc mediu. Adăugați uleiul. Puneți sare și piper pe fileurile de pește, pe ambele parți. După ce se încinge uleiul puneți peștele în tigaie. Gătiți peștele două minute pe fiecare parte. Pentru fileurile mai groase, ca cele de somon, gătiți 4 minute pe fiecare parte. După ce peștele este gătit, scoateți-l din tigaie.
Adăugați usturoiul și ceapa tocate mărunt în tigaie. Lăsați timp de 2 – 3 minute până când se înmoaie. Apoi adăugați roșiile zdrobite și mierea. Amestecați și lăsați să fiarbă pe foc mic timp de 5 minute. Presărați cu sare și piper.
În sezonul roșiilor pregătește această rețetă folosind roșii proaspete. Puneți roșiile timp de un minut într-un vas cu apă fierbinte. Scoateți roșiile din apa fierbinte și puneți-le într-un vas cu apă rece pentru a le decoji mai ușor. Tăiați roșiile cubulețe și puneți-le peste ceapă și usturoi, apoi fierbeți timp de 10 – 15 minute.
Adăugați busuiocul proaspăt tocat și fileurile de pește. Mai lăsați să fiarbă încă 2 – 3 minute. Se servește cald, cu sau fără garnitură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.