Peste 50 de arbori au fost vătămați prin curățare neautorizată la Nimereuca

0
510

În cadrul unei razii de contracarare a tăierilor ilicite, în comuna Nimereuca, raionul Soroca din data de 1 martie 2022, au fost depistate acțiuni de curățire a 52 de arbori de specia nuc din fâșia forestieră de protecție a drumului din extravilanul satului Nimereuca, în lipsa autorizației de tăieri a vegetației forestiere, din afara fondului forestier eliberate de Agenția de Mediu.

În cadrul acțiunilor întreprinse s-a stabilit că vătămarea arborilor prin curățare neautorizată a fost comisă de proprietarii terenurilor agricole din preajma fâșiei de protecție – cetățenii L.T. și C.I. Pentru încălcarea comisă în privința acestor persoane au fost întocmite 2 procese-verbale cu privire la contravenție în temeiul art. 122 alin.(1) Cod Contravențional al Republicii Moldova cu aplicarea amenzii în mărime de 30 u.c. – 1500 lei pentru fiecare caz. Prejudiciul cauzat mediului constituie 2246,4 lei. Masa lemnoasă tăiată ilicit în volum 15 m3, a fost transmisă Primăriei Nimereuca pentru a fi luată la evidență contabilă.
Maria Bencheci, inspector principal IPM Soroca


Articolul precedentVrei să obții un permis de conducere? Vezi care sunt rutele de examinare din Soroca!
Articolul următorȘi la Soroca nivelul fonului radioactiv este stabil
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.