Pericolul uriaș la care te expui dacă lași încărcătoarele în priză toată noaptea

0
439

Prea puțini bănuiesc care este pericolul uriaș la care ne expunem dacă lăsăm încărcătoarele în priză toată noaptea. Fie că este din comoditate sau pentru că, pur și simplu, uităm, acest gest pe care îl fac cei mai mulți dintre noi ar trebui evitat cu orice preț. Nu are nicio legătură cu efectul asupra consumului de curent.

Ce se întâmplă dacă lași încărcătoarele în priză toată noaptea

Este un gest ce a devenit obicei pentru cei mai mulți dintre noi – să lăsăm încărcătoarele de la telefonul mobil, laptop, console de jocuri etc conectate la curent chiar dacă nu le folosim, fără să ne dăm seama că, de fapt, facem o mare greșeală.

Potrivit unor rapoarte, cu toată energia irosită din pricina nepăsării și neglijenței noastre s-ar putea asigura alimentarea cu electricitate a mai multor zone din lume care nu au, în prezent, posibilitatea de a accesa această resursă.

Ce s-a descoperit

În urma analizei s-a constatat că deși cele mai moderne modele nu consumă energie atunci când sunt lăsate în priză fără a fi conectate la un dispozitiv, cele mai vechi generează acest consum fantomă.

Pericolul nu este însă legat de factura la curent. S-a observat că, dacă sunt ținute în priză perioade de timp îndelungate, se pot încinge, provocând incendii sau scurtcircuite, în condiții de umiditate ridicată.

Poate pare greu de crezut, însă incendiile, chiar și cele de proporții mici, cauzate de încărcătoarele lăsate în priză sunt frecvente.

În plus, avertizează specialiștii, un încărcător fierbinte poate afecta dispozitivele electronice. Cu alte cuvinte, lăsarea lor în priză vine la pachet cu o serie de dezavantaje și riscuri atât pentru siguranța ta cât și pentru bugetul casei.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentLeguma care te scapă de părul alb. Nu vei mai avea nevoie de vopsea. Trucul care chiar funcționează
Articolul următorDe ce să bei un pahar de apă seara, înainte de culcare. Trucul neștiut care a devenit viral
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.