Percheziții inopinate soldate cu ridicări în celulele deținuților de la Soroca

0
259

Complementar prevenirii săvârșirii noilor infracțiuni, un rol esențial al sistemului penitenciar este combaterea păstrării și circulației obiectelor și substanțelor interzise în penitenciare, prin formarea unei atitudini corecte față de regulile de conviețuire socială şi respectarea ordinii de drept în instituțiile de detenție, scrie anp.gov.md

Pentru atingerea acestor obiective, instituțiile penitenciare trebuie să fie în esență sigure, atât pentru personal, cât și pentru deținuți.

În context, astăzi, 24 ianuarie 2023, angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor, împreună cu angajații Penitenciarului nr.6 Soroca au efectuat percheziții inopinate într-un sector a instituției penitenciare. În cadrul măsurii desfășurate au fost depistate și ridicate telefoane mobile și accesorii pentru acestea, fișe pentru jocuri (de noroc), băutură alcoolică bragă, obiecte tăioase/împungătoare și reșouri electrice.

Prin astfel de acțiuni vrem să ajungem la conștiința persoanelor private de libertate că utilizarea și/sau păstrarea obiectelor și substanțelor interzise în penitenciare presupune o încălcare de regim ce condiționează minimalizarea posibilităților de resocializare, or, împreună avem un scop comun de a spori șansele de reintegrare și reîntoarcere în familie.

Administrația Națională a Penitenciarelor este permanent preocupată de crearea unui mediu penitenciar sigur, depunând, în acest sens, eforturi susținute, în vederea prevenirii, identificării și combaterii fenomenului infracțional.


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedent5982 de soroceni, 4054 de floreșteni și circa 6000 de drochieni s-au adresat la biblioteciari pentru a-și înregistra formularul la programul „Ajutor la Contor”
Articolul următorBiserica de lemn de la Măcăreuca – o podoabă arhitecturală pe cale să o pierdem / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.