Pentru un municipiu mai frumos!

0
22

Soroca a redevenit municipiu şi bine ar fi ca această schimbare să nu fie doar una de formă, ci şi de conţinut. Primarul Victor Său a acceptat provocarea membrilor comunităţii şi împreună cu viceprimarii Mihail Grabciuc şi Feodosie Bordian, arhitectul Grigore Guţu şi şeful Serviciului de înverzire şi amenajare, Alexei Patraşcu, s-au întrunit într-o şedinţă unde câţiva soroceni au venit cu idei de înfrumuseţare a urbei.

Localnicii care nu au putut fi prezenţi au transmis mesaje cu ideile lor prin reţelele de socializare. Printre propunerile comunităţii s-au numărat picturi murale cu conţinut istoric; street-art modern; plasarea tăbliţelor cu fotografii de epocă şi informaţii sumare în preajma clădirilor istorice; renovarea stadionului central; amenajarea pistelor pentru biciclişti; amenajarea cioturilor rămase de la copacii tăiaţi, care pot fi transformate în ghivece cu flori; vopsirea creativă a scărilor din oraș; decorarea capacelor fântânilor de canalizare şi telefonie; blocarea integrală a circulaţiei pe cheiul Nistrului; instalarea unui scrânciob medieval lângă cetate şi altele.

Autorităţile şi-au asumat pentru viitorul apropiat să realizeze câteva dintre ele şi anume: înfrumuseţarea zonelor din preajma trecerilor pentru pietoni; amplasarea la intrarea în oraş a textulului “Eu iubesc Soroca!”, instalarea unui indicator cu distanţa până la capitalele mondiale; la tăierea copacilor uscaţi să fie lăsată tulpina cu o înălţime de 1-1,5 metri pentru sculpturi în lemn şi instalarea unei hărţi la intrarea în oraş cu căile de acces spre principalele atracţii turistice, puncte de cazare şi alimentare pentru turişti. În măsura posibilităţilor primăriei se va încerca înfrumuseţarea staţiilor pentru transportul public municipal. Sperăm că ideile selectate să fie realizate, iar astfel de întruniri ale autorităţilor cu comunitatea să aibă continuitate şi durabilitate.

Articolul precedentNicolae Bulat – cel mai bun ghid din Republica Moldova!
Articolul următorÎNTRE NISTRU ȘI PRUT: Conacul primarului de Bucureşti
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.