Pentru ca să-și vadă tatăl bolnav de cancer, copiii lui au plătit 9700 de euro

0
161

  Patru copii care își doreau cu disperare să își vadă tatăl bolnav de cancer în stadiu terminal s-au lovit de barierele restricțiilor anti-Covid din Australia. Familiei Keans i s-a cerut să plătească aproximativ 9700 de euro în costuri de carantină la hotel, relatează BBC.

Mark Keans, în vârstă de 39 de ani, este bolnav de cancer în stadiu terminal și se află la locuința sa din Brisbane, în timp ce cei patru copii ai săi locuiesc în Sydney. Autoritățile din Queensland au refuzat în mod repetat cererile familiei de a face o excepție de la restricțiile dure anti-Covid pentru ca cei patru copii să își poată vedea tatăl înainte să moară. Echivalentul a 120.000 de euro in dolari australieni au fost strânși ca parte a unui efort colectiv după ce cazul a produs revoltă în societatea australiană. Australia a implementat restricții dure pentru a stopa răspândirea coronavirusului, iar mișcarea cetățenilor între regiuni face parte din obiectul acestor restricții.

Lui Mark Keans i s-a spus inițial trebuie să aleagă un singur copil care să îl viziteze. Într-un final, executivul local din Queensland a acceptat ca toți cei patru copii să poată să vină pentru a îl vizita, dar cu condiția ca aceștia să își plătească cheltuielile la un hotel de carantină. De asemenea, autoritățile au spus că ei îl pot vizita doar îmbrăcați complet în echipament de protecție.

O strângere de fonduri a fost organizată cu scopul de a strânge 30.000 de dolari australieni, dar limita a fost depășită rapid, iar suma finală strânsă a depășit 200.000 de dolari australieni. Însuși premierul australian a donat 1000.

Articolul precedentA fost contramandat Festivalul Național al Mărului de la Soroca
Articolul următorAstăzi a apărut o nouă ediție a Observatorului de Nord: Vezi principalele titluri
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.