Pensionarii vor primi un ajutor unic de 1.500 lei, iar angajații din sectorul public un spor salarial

0
9914
dacă în 2019 salariul de funcție a deputatului era de 13.940 de lei, atunci în 2020 este deja 18.122 de lei.

În proiectul rectificării bugetului de stat sunt prevăzute fonduri pentru a le oferi pensionarilor un ajutor unic în valoare de 1.500 de lei p și câte un spor salarial pentru angajații din sectorul public.

 Marcel Spătaru, Ministrul Muncii și Protecției Sociale: „Sunt vizați pensionarii care au venituri mai mici de 5.000 de lei. Altfel, pensionarii care au venituri foarte mici beneficiază de ajutor social, de ajutorul pentru perioada rece a anului, dar această plată va veni suplimentar. De sprijin din partea statului vor beneficia și angajații din sectorul bugetar. Toți cei cu salarii mai mici de 15.000 de lei, vor mai primi câte un spor salarial. De asemenea, pentru salariații din sectorul public se prevede o creștere a valorii de referință care se utilizează la calculul salariului de bază cu 6% și suplimentar va mai fi un spor de inflație în sumă fixă de 3.000 de lei, care va fi oferit fie o dată, fie timp de 3 luni câte 1.000 de lei. Este clar că în această rectificare bugetară se vor aloca suplimentar bani pentru pensionari și pentru angajații din sistemul bugetar, dar nu pentru o creștere procentuală care va fi pentru toată lumea. Pentru că o creștere procentuală dacă ar fi de 10% pentru cineva care are un salariu de 15.000 de lei, ar fi 1.500 de lei, dar pentru cineva care are 4.000 de lei ar însemna 400 de lei. De aceea trebuie să oferim un sport care să fie echitabil pentru toată lumea până la un anumit prag, el va fi de 15.000 de lei pentru salariații din sectorul public”, a mai spus Marcel Spatari.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale

Articolul precedentDouă accidente grave, în doar câteva zile, la 40 kilometri de Soroca
Articolul următorFurt la Căinarii Vechi: Trei tineri au bătut ciobanul și au jefuit o stână de oi
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.