Pe masa judecătorilor din Soroca a ajuns un dosar de trafic de ființe umane

0
433
sursa: Imagine generată de IA

Recent judecătorii din Soroca au examinat un caz de trafic de ființe umane.  Potrivit rechizitoriului, un locuitor al raionului Florești, a fost învinuit că, începând cu anul 2004, abuzând de poziția de vulnerabilitate a victimei, manifestată prin situația precară din punct de vedere social, şi anume dizabilitatea fizică evidentă, cu gradul I de invaliditate, lipsa unui loc de muncă, sărăcie extremă, lipsa locului de trai, prin înșelăciune, sub pretextul angajării la un loc de muncă bine plătit cu un salariu de 1000 lei inițial, l-a recrutat, promițându-i condiții decente de trai și de muncă, alimentare și cazare gratuită. 

Ulterior, l-a transportat pe victimă la ferma sa, unde, între anii 2004 și iunie 2016, l-a adăpostit în condiții inadecvate, oferindu-i un loc de trai într-o odaie a grajdului pentru animale, sub nivelul minim de trai. Pe parcursul acestei perioade, victima a fost obligată să presteze diverse munci fără un contract de muncă și fără remunerarea corespunzătoare, fiind supusă unui regim de muncă supranormat, fără zile de odihnă și cu o alimentație insuficientă.

În plus, în octombrie 2013, în aceeași regiune, bărbatul a recrutat și a exploatat un alt bărbat în condiții similare, angajându-l sub pretextul restituirii unui presupus prejudiciu rezultat dintr-un jaf.

Aceeași situație s-a repetat și în cazul altor două victime, cărora li s-au promis condiții de trai și muncă decente, dar care au fost exploatate și ținute în condiții precare la fermă.

De asemenea, inculpatul a fost acuzat de confecționarea, deținerea și folosirea de documente oficiale false pentru a-și ascunde infracțiunile și pentru a împiedica desfășurarea în condiții obiective a urmăririi penale.

În plus, acesta a încercat să influențeze părțile vătămate și să obțină declarații mincinoase pentru a-și asigura absolvirea de răspundere penală.

Cu toate acestea, procesul penal în privința inculpatului a fost încetat ca urmare a decesului acestuia.

 


Articolul precedentLa Drochia s-a dat start celei de-a patra ediții a festivalului-concurs “Filipiada” / VIDEO
Articolul următorMeteo, 29 februarie: ultima zi de iarnă calendaristică va fi cu soare și temperaturi de primăvară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.