Patru minori cercetaţi penal: furau de la consătenii plecaţi peste hotare

0
24

Patru minori cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, sunt cercetați de polițiști pentru comiterea mai multor furturi de bunuri materiale din gospodării de pe teritoriul satului Racovăţ, informează Inspectoratul de Poliţie Soroca.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de angajații IPS suspecţii, care ar fi comis patru furturi din diferite gospodării, au fost reținuţi. Poliţia a stabilit că pe parcursul lunii octombrie 2016 și începutul anului 2017, suspecții ar fi sustras din gospodării diverse bunuri: generator electric, perforator, moară, ferestrău mecanic, televizor, DVD, boxe, aparat de cafea şi alte tehnice de uz casnic, cauzând victimelor un prejudiciu de 68655 lei.  Minorii acționau pe timp de noapte în gospodăriile cărora proprietarii erau plecaţi peste hotare.

Potrivit sursei, în urma perchezițiilor, la domiciliile suspecților, polițiștii au depistat bunurile furate, acestea fiind restituite proprietarilor.

 „Pe acest caz au fost inițiate  patru  cauze penale în baza art.186, alin.2 ,,Furt” Cod Penal al  RM, dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă  amendă în mărime de la 650 la 1350 unităţi convenţionale, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani” a menţionat Ludmila Sochircă, ofiţer de presă al IPS.

Minorii şi-au recunoscut vina şi sunt cercetaţi în stare de libertate, mai informează sursa.

 

Articolul precedentFALS: Relaţiile comerciale ale Moldovei cu Rusia s-au înrăutăţit din cauza Acordului de Asociere cu UE
Articolul următorФЕЙК: Торговые отношения Молдовы с Россией ухудшились из-за Соглашения об ассоциации с ЕС

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.