PAS propune alocații pentru părinții care îngrijesc preșcolari

0
591

  Deputații PAS (Partidului Acțiune și Solidaritate) sunt de părerea că unul dintre părinții antrenați în supravegherea copiilor de vârsta preșcolară trebuie să beneficieze de o alocație specială în mărime de 75% din salariul mediu lunar, în condițiile în care pe perioada pandemiei grădinițele au fost închise.

Altfel, celor de la PAS nu le este clar de ce Guvernul a abandonat acești copii și acești părinți, or în Republica Moldova, familiile au cea mai înaltă rată a sărăciei. „Fiecare a doua familie cu copii mici se întreține din activitatea salarială. Ce a făcut Guvernul în aceste patru luni? Zero. Nu a venit să susțină nici părinții, nici instituțiile preșcolare. Apreciem medicii care au curajul să spună că este riscantă redeschiderea grădinițelor, însă este imoral și inuman să abandonezi acești părinți în situația când nu au nicio susținere subvenționată din partea statului. Acest proiect vine în ajutorul părinților care sunt cei mai activi contribuabili ai Republicii Moldova”, a menționat vicepreședinta PAS Veronica Roșca.

Articolul precedentMai sus de Soroca au avut loc scurgeri de petrol în Nistru
Articolul următorȘi floarea soarelui cedează în fața secetei…
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.