Oțetul înlătură mirosurile neplăcute, sarea usucă mai repede încălțămintea, cartofii curăță oglinda, iar șuica vă scapa de murdăria de pe mobila moale

0
73

Aceste trucuri vor simplifica enorm eforturile dvs. cotidiene și vă vor permite să aveți mai mult timp liber. Aceste sfaturi sunt foarte practice, simple și sunt rezultate din experiență.

Sfaturi utile pentru gospodine

Bucătăria este un loc în care se întâlnesc o mulțime de arome, iar amestecul lor nu este întotdeauna plăcut. Pentru a scăpa rapid de mirosurile din bucătărie, încălziți într-o tigaie o lingură de oțet.

De multe ori e destul de dificil să razi cașcavalul, căci se lipește de răzătoare. Ungeți-o înainte de asta cu puțin ulei, rezultatul vă va surprinde plăcut.

Dacă vi s-a udat încălțămintea și aveți nevoie să o uscați cât mai repede, aplicați acest truc. Încălziți în tigaie puțină sare granulată, puneți-o într-un ciorap și așezați-l în interiorul încălțămintei. Dacă nu e suficient, mai faceți asta o dată.

Cartofii vor fierbe mai repede și vor avea un gust delicios dacă veți adăuga la fiert puțină smântână.

Oglinda poate fi curățată foarte eficient cu ajutorul cartofilor! Tăiați un cartof crud în jumătate și ștergeți suprafața oglinzii, apoi spălați-o cu apă rece și ștergeți-o să fie uscată.

Suprafețele cromate pot deveni lucioase din nou dacă le ștergeți cu o bucată de lămâie.

Bicarbonatul de sodiu curăță foarte bine și elimină mirosurile neplăcute din covoare. Presărați puțin praf pe covor și lăsați-l așa câteva ore, apoi curățați-l cu aspiratorul.

Țuica vă va ajuta să scăpați de mirosuri neplăcute și de murdăria depusă pe mobila moale. Turnați-o într-o sticlă cu pulverizator și stropiți mobila, lăsând-o apoi să se usuce.

Mânerele de la uși se murdăresc foarte repede, dar pot fi curățate ușor cu ajutorul unui șervețel înmuiat în alcool. Câteva mișcări le vor face să strălucească de parcă ar fi noi!

Gospodinele experimentate știu că petele dificile pot fi eliminate mai ușor dacă înainte de spălare haina este înmuiată în apă caldă cu adaos de oțet.

Amestecul de spirt și glicerină este cea mai eficientă soluție împotriva fenomenului geamurilor transpirate.

Pentru a șterge praful de pe mobila din lemn folosiți doar cârpe uscate sau șervețele speciale, în nici un caz cârpe umede – ele lasă o mulțime de urme.

Amestecul dintre oțet și detergent de vase este o soluție universală extraordinară împotriva tuturor tipurilor de murdărie din casă.

Pentru a elimina mirosurile neplăcute din baie, turnați în suport pentru peria de WC puțin detergent.

Sucul de lămâie elimină eficient rugina și alte depuneri de pe ustensilele de bucătărie.

SURSA: fasingur.info

Articolul precedentExistă cel puțin zece tipuri de oameni care îți pot fura energia și sănătatea, ceea ce popular numim “noroc”.
Articolul următorDe ce să pui aspirină în cadă şi în chiuvetă. Trucul pe care trebuie să-l afli urgent!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.