Organizația Veteranilor din Soroca a împlinit 35 de ani de activitate/GALERIE FOTO

0
373

La 24 martie, la Palatul de Cultură, ostașii bătrâni ai muncii s-au putut bucura de o festivitate dedicată jubileului de 35 de ani de activitate a Organizației Veteranilor din raionul Soroca. De structurarea acestei festivități a fost preocupată doamna Claudia Ivanov, care este în prezent președinta acestei organizații. „Noi suntem foarte recunoscători pentru activitatea veteranilor, ei sunt cei care au clădit istoria neamului”.

Cei 30 de invitați s-au bucurat de interpretările artiștilor locali, de dansuri și activități ale copiilor de prin grădinițe și din cercuri de dans locale, de diplome și multe cuvinte de laudă din partea tuturor celor care erau alături de ei. La mesajele de mulțumire s-au adunat și trei invitați, care ne-au povestit cum a decurs viața lor și care și-au amintit de discipolii lor de viață.

Ecaterina Hangan: Mă mândresc cu faptul că organizația noastră este atât de frumoasă și tânără. La început de anul 1987 nu erau mulți veterani, dar erau foarte activi și erau mândria orașului și a raionului. Cu încetul a crescut și ne bucură foarte mult că alături de noi au fost oameni cu suflet mare, oameni dedicați educației, pedagogi, medici, profesioniști indiferent de serviciul care îl aveau”.

Anastasia Nesterenco: Activez de acum 12 ani în această activitate. Noi suntem o organizație de succes”. În timpul înmânării diplomelor de mențiune, dumneaei a bucurat publicul și cu recitalul său – poezia de Adrian Păunescu „Rugă pentru părinți”.

Mihail Andrieș: „Am ajutat multe sate cu  premergătoare, am dat și în raioanele din Republică multe cărucioare pentru invalizi. În acești șapte ani de când sunt la acest post mare, dar cu un salariu atât de mic, sunt mulțumit și vă doresc multă sănătate”.

 

Cu cuvinte frumoase și cu multă sinceritate și mulțumire a vorbit și domnul Vladimir Nicuță: „Stimată doamnă președinte Claudia Ivanov, scumpi și dragi veterani, inima mea a început să bată altfel când am văzut în sală atâtea fețe cunoscute pe care am avut onoarea și fericirea să le știu. Scumpii mei, vreau să vă doresc sănătate și să aveți capacitatea și dorința să vă puneți umărul la soluționarea problemelor, pentru că Organizația Veteranilor întotdeauna a pus umărul ca cât de cât să îmbunătățim viața. Cunoaștem care a fost rolul vostru pentru a îmbunătăți viața și să dezvoltăm raionul Soroca. La mulți ani tuturor”!

Din partea primăriei municipiului Soroca, și anume din partea primarului Lilia Pilipețchi, au fost înmânate diplome și flori pentru veterani.

Natalia Cojocari, colaboratoare a primăriei Soroca: „Vin în fața voastră cu mulțumiri și sincere felicitări din partea primarului municipiului Soroca, Lilia Pilipețchi, care mereu este alături de voi, membri ai Organizației Veteranilor și este alături de persoanele în etate. Se spune că de la voi învățăm, sunteți cei care ne-ați dat viață, ne-ați condus la școală, ne-ați condus viața pe o cale bună, unde am ajuns și la funcțiile care le deținem”.

 

Cu o cuvântare de susținere și apreciere a acestor persoane s-a alăturat și președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac: „Stimați veterani ai muncii, onorată asistență, deja a devenit o tradiție frumoasă când an de an aducem omagiu veteranilor din raionul Soroca. Anul acesta este unul deosebit, deoarece se împlinesc 35 de ani de la fondarea acestei organizații. Mă simt onorat să vă asigur cu înalta apreciere pentru ținuta dumneavoastră profesională și morală de care ați dat dovadă pe parcursul anilor. Voi ați fost cei care ați ținut piept tuturor dificultăților și ați contribuit la dezvoltarea întreprinderilor unde ași activat dea lungul anilor”.

La finele acestei festivități, invitații au rămas să savureze din bucatele aduse de către organizator.

Articolul precedentLa Soroca radiaţia gama este în limite normale, norul de fum din zona Cernobîl nu ne afectează
Articolul următorA început testarea candidaților la examenele naționale de absolvire, sesiunea 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.