Orașul unde oamenii mănâncă orice fără să se îngrașe. Care este secretul lor

0
343

Se spune că visul oricărei domnițe este să poată mânca absolut orice își dorește, la orice oră din zi și din noapte, fără să ducă grija kilogramelor în plus. Ei bine, locuitorii unui sătuc din Italia par să trăiască acest vis, deoarece pot consuma orice fără să se îngrașe. Despre ce mutație genetică ar fi vorba.

Situat pe malul lacului Garda, în regiunea italiană Lombardia, localitatea Limone sul Garda are o populație restrânsă de numai o mie de locuitori. De asemenea, este cel mai nordic loc din întreaga lume unde lămâile sunt cultivate în mod natural, datorită climei excepțional de blânde, având în vedere locația sa la poalele Alpilor. Italienii susțin că ar fi descoperit elixirul unei vieți sănătoase și longevive, datorită așa numitei „gene Limone”.

Aceasta ar conține o proteină specială care distruge lipidele și menține lichidul din sânge. Mai exact, locuitorii satului italian cu pricina pot savura orice tip de preparat culinar, fie sărat, fie dulce, în orice cantitate și să nu pună kilograme în plus. Cu alte cuvinte, mulți localnici sunt aparent binecuvântați cu abilități digestive grozave ce i-ar putea feri de afecțiuni cardiace sau probleme cu fluctuațiile de greutate. Timp de 40 de ani, oamenii din Limone sul Garda au fost plasați sub observație științifică, cu sătenii purtători de gene fiind testați cu atenție.

Din cei 1.000 de locuitori, jumătate sunt născuți și crescuți în orașul italian, iar dintre cei 500, 60 au gena minune care le permite să aibă o viață longevivă și lipsită de probleme de sănătate.

„Gena circulă în familia mea. Eu și frații mei, mama mea, care are 96 de ani și încă foarte strălucitoare, și toți copiii mei îl poartă. Din anii 1980 ne-am dat sângele pentru teste recurente.”, a declarat negustorul Gianni Segala, cetățean al localității Limone sul Garda.

Cesare Sirtori, profesor de farmacologie clinică la o universitate din Milano, conduce echipa care a identificat pentru prima dată ceea ce localnicii din Limone numesc proteina „elixir”, numind-o A-1 Milano.

Specialistul este de părere că oamenii din Limone au niveluri excepțional de scăzute ale colesterolului HDL (într-un interval de 7-15, când în mod normal ar trebui să fie 40-60), ceea ce pare a fi rezultatul unei mutații genetice purtătoare de proteine.

sursa: playtech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.