O vacă turbată a fost depistată la Volovița. Vita a fost arsă, apoi îngropată.

0
805
imagine simbol

Centrul Republican de Diagnostic Veterinar informează că pe teritoriul Republicii Moldova au fost confirmate patru cazuri de rabie, dintre care unul în raionul Soroca. 

RÁBIE ~i f. Boală acută provocată de o infecție virotică, frecventă la animale (câini, lupi, pisici etc.), transmisibilă și omului, care se manifestă prin accese nervoase puternice, urmate de paralizie și apoi de moarte; turbare. [G.-D. rabiei; Sil. -bi-e] /<lat. rabia
SURSA: dexonline.ro

Cazurile pozitive de rabie au fost confirmate la câte o vită din raionul Soroca (bovină de șapte luni) și alta din Strășeni, o vulpe din raionul Rezina și un câine din raionul Anenii Noi. Cadavrele animalelor au fost incinerate, iar rămășițele înhumate.

Totodată Direcția sănătatea și bunăstarea animalelor a Centrului Republican de Diagnostic Veterinar anunță că a fost demarată vaccinarea de urgență contra rabiei a câinilor și pisicilor, inclusiv și a animalelor de valoare economică (bovine, porcine, ovine, caprine, cabaline), precum și monitorizarea stării clinice a acestora.


Articolul precedentVIDEO: Mirosul urât din Soroca continuă să fie subiect de știri și în prezent
Articolul următorTinerii din comuna Volovița promovează un mod sănătos de viață
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.