O vacă turbată a fost depistată la Volovița. Vita a fost arsă, apoi îngropată.

0
801
imagine simbol

Centrul Republican de Diagnostic Veterinar informează că pe teritoriul Republicii Moldova au fost confirmate patru cazuri de rabie, dintre care unul în raionul Soroca. 

RÁBIE ~i f. Boală acută provocată de o infecție virotică, frecventă la animale (câini, lupi, pisici etc.), transmisibilă și omului, care se manifestă prin accese nervoase puternice, urmate de paralizie și apoi de moarte; turbare. [G.-D. rabiei; Sil. -bi-e] /<lat. rabia
SURSA: dexonline.ro

Cazurile pozitive de rabie au fost confirmate la câte o vită din raionul Soroca (bovină de șapte luni) și alta din Strășeni, o vulpe din raionul Rezina și un câine din raionul Anenii Noi. Cadavrele animalelor au fost incinerate, iar rămășițele înhumate.

Totodată Direcția sănătatea și bunăstarea animalelor a Centrului Republican de Diagnostic Veterinar anunță că a fost demarată vaccinarea de urgență contra rabiei a câinilor și pisicilor, inclusiv și a animalelor de valoare economică (bovine, porcine, ovine, caprine, cabaline), precum și monitorizarea stării clinice a acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.