O poartă de fotbal a strivit un copil la Chișinău, asemenea porți avem și în raionul Soroca

0
300

 În seara zilei de 31 mai în sectorul Ciocana al capitalei, un băiat în vârstă de 15 ani a fost strivit de o poartă de fotbal. În momentul în care băiatul se agățase de poartă, aceasta a cedat și s-a prăbușit peste el. Pe pagina sa de facebook Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, a scris : ”Este regretabil că 1 iunie Ziua mondiala a copiilor și începutul vacantei au fost marcate cu 3 accidente grave cu implicarea copiilor, dintre care 2 cu final tragic. Ce se întâmplă cu noi toți și adulții și copiii?

Cu siguranță noi adulții nu facem tot ce e posibil pt a evita accidentele/incidentele triste – nu verificam, nu securizam locurile unde se pot afla copiii, insuficient ii informăm despre regulile de securitate..E trist și foarte grav când suferă copiii.”

Maia Bănărescu a mai atenționat: “În școli nu sunt desemnate persoane responsabile, dacă se verifică la începutul anului școlar încă e ok…și dacă se verifică tot… și cu responsabili. Mai gravă situația este cu terenurile publice. De fiecare dată doar promisiuni…cu regret. Mergem pe varianta – poate nu se va întâmpla nimic

Amintim, că un caz similar s-a întâmplat la începutul acestui an în satul Selişte, Orhei. Un adolescent de 16 ani a decedat după ce a urcat pe poarta unui teren sportiv şi s-a prăbuşit cu tot cu ea.

Articolul precedentPUBLICITATE: ÎNVESTEȘTE ASTĂZI ÎN SIGURANȚA ȘI CONFORTUL TĂU
Articolul următorIată care sunt necesitățile tinerilor din Soroca! Vor ține cont autoritățile de ele?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.