O delegaţie a Liceului „Ion Creangă” va sărbători Centenarul Unirii la Buzău

0
57

O delegaţie a Liceului „Ion Creangă” din Soroca va participa, în perioada 26-27 martie, la o serie de evenimente dedicate Primului Centenar, 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Activitățile sunt organizate de Colegiului Naţional „В. P. Hasdeu” din Buzău, care, de mai mulți ani, are o colaborare frumoasă cu liceul din Soroca. 

În prima zi a manifestărilor , la Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”, va avea loc o conferinţă în cadrul căreia profesori buzoieni şi din Republica Moldova, precum şi istorici vor susţine o serie de prelegeri, informează opiniabuzau.ro . Printre temele abordate se vor regăsi: „Consideraţii generale asupra Marii Uniri”, „Impactul Marii Uniri asupra dezvoltării culturii în Basarabia”, „Alexandru Marghiloman-personalitate marcantă în realizarea idealului naţional”, „Rolul marilor personalităţi în realizarea Unirii” etc., mai informează sursa.

Invitaţii din Republica Moldova  avea parte și de  o excursie în judeţ.

Pe 27 martie, în amfiteatrul Colegiului Hasdeu, va avea loc conferinţa „Istoria ne cheamă la fapte”. Iar în a doua parte a zilei, la Consiliul Judeţean, se va desfășura un simpozion dedicat Unirii Basarabiei cu România, dup care va urma o vizită la Muzeul Judeţean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.