Nu suporta violența în tăcere! / VIDEO

0
42

Centrul de Drept al Femeilor a lansat un spot social de sensibilizare a victimelor violenței și a persoanelor din anturajul lor. Sora, mama, fiica, vecina sau oricare femeie din jurul nostru poate fi victimă a violenței față de femei și a violenței în familie.

În Republica Moldova, 73% dintre femei au suferit pe parcursul vieții de cel puțin o formă de violență în familie: psihologică, fizică, economică sau sexuală. Acest fenomen, care reprezintă o încălcare a drepturilor omului, s-a agravat în perioada stării de urgență declarate pentru prevenirea răspândirii infecției de COVID-19.

În acest context, Centrul de Drept al Femeilor (CDF), cu susținerea Suediei, lansează un spot social conceput să sensibilizeze publicul despre gravitatea fenomenului de violență în familie, să îndemne persoanele apropiate victimelor să le susțină, dar și să încurajeze victimele să solicite ajutor. Spotul promovează îndemnul de a nu suporta violența în tăcere, oferind și numărul la care victimele pot apela gratuit pentru a beneficia de suport emoțional și servicii de consiliere juridică: 0 800 80 000. Spotul social va fi difuzat la posturile TV, dar și online, prin intermediul rețelelor de socializare și pe platformele CDF.

Potrivit datelor CDF, în primele 10 luni ale anului curent, 568 de femei au solicitat asistența instituției, față de 435 de femei care au apelat în aceeași perioadă a anului trecut. Doar în luna mai, în perioada carantinei, numărul victimelor violenței în familie care au solicitat asistență a fost dublu față de media lunară.

Ținând cont de această creștere alarmantă, CDF desfășoară în această perioadă mai multe acțiuni de informare și sensibilizare, concepute să scoată subiectul violenței din umbra rușinii și a tăcerii. Spotul social este realizat în contextul campaniei internaționale „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, care se desfășoară anual în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie.

SURSA: Centrul de Drept al Femeilor

Articolul precedentFC Visoca mai pierde un meci, dar își păstreză locul în clasament
Articolul următorÎn anul 2021, cinci zodii vor avea … lipici la bani. Vezi dacă ești și tu printre norocoși
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.