Nu mai ține usturoiul în frigider. Cum îl depozitezi corect ca să reziste mai mult timp

0
6613

Un ingredient care nu lipsește niciodată din cămara noastră este usturoiul. Dă un gust special mâncărurilor, dar de cele mai multe ori nu este folosit un cățel întreg de usturoi. Multe gospodine îl pun în frigider, însă este o greșeală.

Cum se păstrează usturoiul

Toată lumea știe că usturoiul este un ingredient care rareori lipsește din rețete. Tăiat, feliat sau întreg, rezultatul rețetei tale va fi incredibil datorită aromei sale. Mai mult de atât, este foarte benefic pentru sănătatea noastră. Cu toate acestea, pentru a nu pierde din aceste proprietăți, trebuie să aveți în vedere cele mai bune condiții pentru a-l conserva. Chiar dacă folosești foarte mult acest produs, uneori nu este atât de ușor să-l păstrezi mult timp. Dar nu-ți face griji, dacă vei aplica câteva sfaturi pentru a-i prelungi termenul de valabilitate, cu siguranță îl vei observa foarte mult! Trebuie doar să urmezi câteva sfaturi foarte simple. În primul rând, cățeii și capetele de usturoi trebuie păstrate în mod diferit. Iată, mai exact, cum:

  • Cum se păstrează cățeii de usturoi

Cățeii de usturoi durează mult mai puțin față de capetele de usturoi, iar modul de conservare este foarte important. Una dintre cele mai bune soluții pentru a păstra cățeii de usturoi mai mult timp are uleiul de măsline ca protagonist.

Trebuie să decojim usturoiul, să-l punem într-un recipient și să-l acoperim cu ulei. Astfel, atunci când vrem să-l folosim, nu va trebui decât să-l scoatem și nu va trebui să folosim mult mai mult ulei pentru a-l prăji pentru că se vor impregna cu el.

De asemenea, puteți congela cățeii de usturoi, dar înainte de toate trebuie să-l tăiați sau să-l feliați. Mai apoi, puneți-l într-o pungă de plastic și congelați-l.

  • Cum se păstrează capetele de usturoi

Capetele de usturoi au nevoie să respire, așa că nu este o idee bună să le țineți acoperite. Cel mai bine este să găsești un loc răcoros și uscat în casa ta, unde usturoiul să nu fie expus direct la lumină.

De asemenea, nu este indicat să punem capetele în frigider , deoarece singurul lucru pe care îl vom realiza cu aceasta este să creăm un exces de frig care să le facă să înmugurească.

O idee bună este să puneți capetele de usturoi în locul unde puneți legumele și fructele. Important este să țineți separat usturoiul de restul alimentelor. Pentru a face acest lucru, folosiți un recipient.De asemenea, este important să țineți cont de faptul că capetele durează mult mai mult decât cățeii de usturoi liberi. Când sunt închise, pot dura 2 sau chiar 3 luni . Cu toate acestea, odată ce le deschidem, durata se va reduce mult, ajungând la doar 10 zile.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentGustoșenii de la bunica. Căpșună în ciocolată
Articolul următorCinci recomandări de la doctorul care știe cum să fim mai sănătoși
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.